Ce sfat îi dă Martina Navratilova Simonei Halep după succesul de la Wimbledon. Fosta mare campioană punctează un aspect important pentru româncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Martina Navratilova, fosta mare campioană de tenis, a analizat prestaâia Simonei Halep la Wimbledon şi crede că românca poate ajunge departe.

Într-un editorial pentru wtatennis.com, Navratilova scrie: "Faptul că a jucat un tenis aproape perfect într-o finală de Wimbledon ar putea şi poate ar trebui să fie un eveniment mai marcant pentru Simona Halep decât atunci când a câştigat primul ei trofeu de Grand Slam anul trecut, la French Open. Rezultatul şi felul în care ea a jucat împotriva Serenei Williams ar trebui să reprezinte o motivaţie imensă pentru Simona, nu doar pentru sezonul pe hard din America de Nord, care va culmina cu US Open, cu şi pentru restul carierei sale.Câştigarea finalei de la Wimbledon în mai puţin de o oră şi faptul că a pierdut doar patru game-uri în faţa Serenei ar trebui să o facă pe Simona să înţeleagă că este pe calea cea bună în ceea ce priveşte tenisul şi felul în care gestionează emoţiile şi atitudinea. Dacă vrea să continue această formă, trebuie doar să facă ceea ce a făcut împotriva Serenei pe terenul central. Floare la ureche, nu-i aşa? Evident că nu, dar Simona nu are nevoie să facă ceva diferit. Chiar şi dacă lucrurile nu merg aşa cum vrea. Simona ar trebui ca acum să aibă mai multă încredere în ea la toate meciurile. Este acum una dintre favoritele pentru poziţia de lider WTA la finalul anului"

Conform news.ro, Martina Navratilova punctează şi faptul că Simonei îi place să joace la sigur: "Simonei îi place să joace <safe>. Dar la finala de la Wimbledon a avut o mentalitate pozitivă şi ofensivă şi dacă totul a funcţionat atât de bine împotriva Serenei, cum va funcţiona împotriva tuturor celorlalte? Chiar mai bine, aş spune. Ar fi o prostie să nu încerce să repete acea mentalitate. Bineînţeles, Simona nu va juca mereu atât de bine ca împotriva Serenei. Va face greşeli neforţate, pe care nu le poate controla. Dar poate avea aceeaşi mentalitate, asta depinde total de ea. Esenţial a fost că Simona a forţat-o pe Serena să alerge, ceea ce nu pot face multe jucătoare. Simona a reuşit asta datorită vitezei sale extraordinare, care i-a oferit puţin mai mult timp pentru a absorbi puterea Serenei şi astfel a putut redirecţiona mingile şi să o facă pe Serena să alerge”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite