CE U21 România - Olanda, scor 1-1 Mutu, nemulţumit după meciul cu batavii! Ce şi-ar fi dorit selecţionerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu

Antrenorul echipei de tineret, Adrian Mutu, a declarat, miercuri seara, după remiza României cu Olanda, scor 1-1, în primul meci jucat la Campionatul European, că echipa sa ar fi meritat toate cele trei puncte

”Poate meritam mai mult, după ce s-a jucat. Sper ca băieţii să aibă de acum mai multă încredere în valoarea lor, pentru că eu am crezut şi cred cu tările în dorinţa lor de afirmare. De altfel, le-am spus asta de la început. Poate meritam mai mult, după ce s-a jucat. Cred că meritam 3 puncte după numărul ocaziilor. Sper ca băieţii să aibă de acum mai multă încredere în valoarea lor, pentru că eu am crezut şi cred cu tările în dorinţa lor de afirmare. De altfel, le-am spus asta de la început"

Antrenorul este convins că echipa sa poate încurca orice adversar şi nu a ezitat săîşi laude jucătorii. "Nu am venit aici în vacanţă, vrem să punem probleme oricărui adversar, chiar dacă suntem cotaţi cu şansa a treia la acest turneu final. Suntem decişi să le facem viaţa grea tuturor. De când am preluat echipa, am constatat că am parte de nişte băieţi disciplinaţi, ascultători. S-a văzut şi azi, după poziţionarea din teren, că a fost perfectă. Sigur, mai apar şi variabile, dar aşezarea lor a fost foarte bună.Mi-a plăcut tupeul cu care am atacat, dorinţa de afirmare, pe final puteam câştiga acest meci”, a spus Adrian Mutu, la conferinţa de presă de după meci, citat de digisport.ro.

Selecţionerul a vorbit şi despre următorul meci al tricolorilor de la acest turne final, programat sâmbătă. "Nu mă consider favorit cu Ungaria, nici nu vreau să mă gândesc la cine e favorit. Ungaria are acelaşi nivel ca noi, diferenţa o face atitudinea pe teren, micile detalii, pe care noi le vom pune la punct, în zilele următoare", a mai spus Mutu. 

Reprezentativa de tineret a României a remizat, miercuri seară, scor 1-1 (1-1), la Budapesta, cu Olanda, în prima etapă a grupei A a Campionatului European Under21.

În celălalt meci al grupei, la Szekesfehervar, Germania a învins Ungaria, scor 3-0 (goluri Nmecha ’61, Baku ’66, ’73).

Clasamentul grupei

1. Germania    1 1 0 0 3 puncte

2-3. România  1 0 1 0 1 punct

2-3. Olanda     1 0 1 0 1 punct

4. Ungaria       1 0 0 1 0 puncte

*primele două echipe se califică în sferturile de finală 

Ediţia de anul aceasta a turneului final a Campionatului Europeani de tineret se desfăşoară după un format atitpic.. Faza grupelor are loc în intervalul 24 martie - 31 martie, fazele eliminatorii urmând să se joace în perioada 31 mai - 6 iunie.

Programul tricolorilor mici

*27 martie (ora 19.00): Ungaria - România

*30 martie (ora 19.00): România - Germania

TVR 1 şi Radio România Actualităţi transmit toate meciurile naţionalei de tineret.

Meciurile României sunt găzduite de „Bozsik Aréna“ din Budapesta. Partidele se vor juca fără spectatori în tribune.

România U21, lotul pentru Campionatul European

*Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia), Mihai Eşanu (Dinamo)

*Fundaşi: Ştefan Vlădoiu (Craiova), Denis Haruţ (FCSB), Alexandru Paşcanu (Ponferradina / Spania), Andrei Chindriş (Botoşani), Denis Ciobotariu (CFR), Radu Drăguşin (Juventus / Italia), Raul Opruţ (Hermannstadt), Radu Boboc (Viitorul)

*Mijlocaşi: Marius Marin (Pisa / Italia), Marco Dulca (Chindia), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (Viitorul), Olimpiu Moruţan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Craiova), Alexandru Măţan (Columbus Crew / SUA)

*Atacanţi: George Ganea (Viitorul), Adrian Petre (UTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite