Ce a văzut arbitrul la Chindia - Hermannstadt! Cuvintele „Tarzan” şi „maimuţoi” apar în raportul lui Cojocaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pitian Scandal după Chindia - Hermannstadt / Captură Digi Sport

Aşa cum este la modă acum, Liga 1 s-a pricopsit şi ea cu un scandal de rasism, finalul meciului Chindia Târgovişte - Hermannstadt, scor 2-0, fiind marcat de un incident major.

Fotbalistul echipei Hermannstadt, Romario Pires, l-a acuzat de rasism pe jucătorul Chindiei Târgovişte, Andrei Piţian, la finalul meciului contând pentru prima etapă a play-out-ului Ligii I. “Fix după meci eram pe teren, îi salutam pe băieţii de la Chindia. A coborăt acel băiat şi a imitat o gorilă spre mine. Eu sunt de 9 ani în România şi e prima dată când mi se întâmplă aşa ceva. Sunt foarte trist pentru ce s-a întâmplat. Am luat eu roşu şi eu nu pot să înţeleg asta. Eu ştiu ce înseamnă maimuţoi", a declarat Pires. 

La rândul său, Piţian, care nu a fost trecut pe foaia de joc şi a urmărit meciul din trbună, are o cu totul altă versiune a evenimentelor: "La finalul meciului i-am spus un singur lucru lui Romario, când am coborât pe gazon să-mi felicit colegii: <<Nu te mai baţi cu pumnii în piept? Nu ne mai provoci?>>. În tur, când ne-au bătut, ne-a provocat cu foarte multe gesturi. N-am pronunţat acele cuvinte care se vehiculează. Nu am făcut niciun gest pe timpul meciului. Ştiu că subiectul rasismului este unul sensibil, am prieteni de culoare şi cine mă cunoaşte ştie că nu accept astfel de lucruri", a spus jucătorul gazdelor. 

În aceste condiţii, raportul centralului Adrian Cojocaru poate fi decisiv în acordarea sancţiunilor, iar acesta nu pare a fi deloc favorabil fotbalistului de la Chindia Târgovişte. Conform digisport.ro, care citează raportul întocmit la finalul meciului, Piţian, aflat în tribună, l-a provocat pe Romario Pires încă din startul partidei şi l-ar fi strigat "Tarzan" în repetate rânduri. Mai mult decât atât, Piţian s-ar fi bătut şi cu pumnii în piept de mai multe ori, încercând să imite gesturile unei gorile, gesturile fiind făcute în direcţia lui Romario Pires. La finalul partidei, Romario Pires  a luat foc după ce ar fi auzit că i s-a fi strigat: "Ce faci aşa, ca un maimuţoi?". Ulterior, Pires a fost eliminat şi între cele două echipe a izbucnit conflictul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite