Cea mai bună clasare a României la Soci: Locul 17 la bob, echipaj de două persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Istrate - Florin Crăciun, echipajul de bob 2 al României. FOTO: Reuters
Nicolae Istrate - Florin Crăciun, echipajul de bob 2 al României. FOTO: Reuters

Echipajul masculin de bob două persoane format din Nicolae Istrate şi Florin Crăciun a obţinut un rezultat decent în concursul desfăşurat luni la Soci. Cei doi au încheiat proba pe locul 17, care reprezintă cea mai bună clasare a unor români la Olimpiada de Iarnă de la Soci.

Dacă echipajul de sanie de două persoane a oferit momente mai puţin plăcute la Soci, cel de bob 2 a mai spălat onoarea României. 

Într-un concurs în care au luat startul 30 de echipaje, printre care şi exotica echipă din Jamaica, românii s-au clasat la final, după patru serii, pe locul 17. 

În ultima manşă au ajuns doar 20 de echipaje, iar Nicolae Istrate şi Florin Crăciun au terminat pe 17, fiind cronometraţi cu timpul total de 3 minute, 48 de secunde şi 98 de sutimi. 

Este cel mai bun rezultat al României la J.O. de Iarnă de la Soci. Anterior, cea mai bună clasare era locul 21 obţinut de Eva Tofalvi (de două ori, în probele de individual, pe 14 februarie, şi astăzi, la start în bloc). 

Medalia de aur a revenit echipajului Rusia 1 (3:45 39), iar argintul echipei Elveţia 1(66 de sutimi după ruşi), pe ultima treaptă a podiumului urcând primul echipaj al SUA (88 de sutimi în spatele primului loc)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite