„Ceauşescu în miniatură“: Cum a ajuns Burleanu să strivească opoziţia în fotbalul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu, fără emoţii la alegerile de astăzi
Răzvan Burleanu, fără emoţii la alegerile de astăzi

Dimensiunea victoriilor obţinute de Răzvan Burleanu în alegerile pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal e invers proporţională cu rezultatele echipelor naţionale!

În 2014, când era un tânăr de doar 29 de ani, necunoscut în lumea fotbalului românesc şi ironizat cu apelativul „mini-candidat“ de către Mircea Sandu, pe motiv că venea de la minifotbal, Burleanu a şi obţinut cea mai grea victorie. Abia în turul II. Apoi, în 2018, şi-a zdrobit principalul rival, vorbim despre Ionuţ Lupescu (foto), adunând atât de multe voturi, încât şi-a adjudecat victoria chiar după primul tur al scrutinului.

Lupescu

Iar rezultatul votului din 2018 a asigurat, într-o mare măsură, şi realegerea lui Răzvan Burleanu în fruntea fotbalului românesc acum. Cu cel de-al treilea mandat. Pentru că, modul în care l-a spulberat pe Lupescu, extrem de bine promovat la vremea respectivă, cu mesaje de susţinere din partea lui Mircea Lucescu şi Sir Alex Ferguson (!!!), practic, a „ucis“ concurenţa. Pe scurt, s-a cam înţeles că Burleanu e invincibil, dacă până şi un membru marcant al Generaţiei de Aur a fost zdrobit de el, în alegeri.

Aşadar, s-a ajuns în situaţia în care, astăzi, Răzvan Burleanu va fi reales prin aplauze, în condiţiile în care n-are niciun contracandidat. Iar asta după un mandat în care, judecând strict rezultatele primei reprezentative, România s-a dus în cap! 

Şi, având în vedere că orice poveste are două versiuni, însuşi Răzvan Burleanu e mândru că a ajuns fără rival: „Probabil, cel mai important mesaj pe care fotbalul românesc vrea să-l transmită este unul de unitate. Deşi am fost criticaţi, membrii afiliaţi acordă o susţinere foarte mare“.

Prunea

Mereu aflat în tabăra adversă, Florin Prunea (foto) vede altfel lucrurile: „Foarte bine că nu candidează nimeni. Trebuie să vadă toată lumea ce se întâmplă: Ceauşescu în miniatură. Au fost alegeri corecte în trecut? Pe Popescu l-au arestat în 2014. Dacă Popescu nu era condamnat şi Burleanu nu era împins de politic, ştiţi ce se întâmpla. Aşa a ajuns el preşedinte. De ce să candidez? Să păţesc şi eu ceva?“.

Într-adevăr, de când a ajuns şef la FRF, mereu s-a vorbit despre influenţa politicului în ascensiunea lui Burleanu. Nu mai departe de august 2021, fostul deputat, Cristian Rizea, a oferit mai multe detalii despre aliaţii politici ai preşedintelui FRF, într-o intervenţie la emisiunea „Culisele Statului Paralel“ a postului de televiziune Realitatea Plus. Rizea a declarat atunci că Gică Popescu ar fi fost arestat în 2014, la ordinul fostului director SRI, George Maior, şi al actualului ministru al Apărării, Vasile Dîncu, cu complicitatea lui Victor Ponta şi a lui Gabriel Oprea. Scopul ar fi fost introducerea în scena puterii a lui Răzvan Burleanu. 

Dincu

Vasile Dîncu (stânga), alături de Răzvan Burleanu

„George Maior e un mare microbist, ca şi Vasile Dîncu. Gică Popescu a fost condamnat tot la ordinul lui George Maior şi al lui Vasile Dîncu, cu complicitatea lui Victor Ponta şi a lui Gabi Oprea. Îmi pare rău de Gică Popescu, nu merita aşa ceva, e un simbol al României. Dar asta-i viaţa“, a spus Rizea.

Le mulţumesc contracandidaţilor pentru participare, Iar, într-un final, recunosc că deşi nu a fost doar un fleac, i-am ciuruit! Celebra frază rostită de Răzvan Burleanu, la 18 aprilie 2018, după alegerile FRF

Alegerile FRF din 2014

Turul I

*Răzvan Burleanu - 72 de voturi

*Vasile Avram - 59 de voturi

*Gheorghe Chivorchian - 29 de voturi

*Sorin Răducanu - 0 voturi

*Anulate - 14 voturi

Turul II

*Răzvan Burleanu - 113 voturi

*Vasile Avram - 58 de voturi

Alegerile FRF din 2018

*Răzvan Burleanu - 168 de voturi

*Ionuţ Lupescu - 78 de voturi

*Marcel Puşcaş - 8 voturi

*Ilie Drăgan - 0 voturi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite