Cel mai mare fotbalist din istoria Petrolului e convins: "Fără public, echipa aceasta ar fi la mijlocul clasamentului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul fotbalist din istoria Petrolului, care a fost pe teren la toate cele trei titluri câştigate de ploieşteni, între 1958 şi 1966, nu e foarte entuziasmat de ce vede acum la Ploieşti.

Mircea Dridea a împlinit eri 77 de ani şi a acordat un amplu interviu pentru jurnalulph.ro, în care nu s-a sfiit să spună lucrurilor pe nume.

"Din păcate spiritul Petrolului a fost estompat un pic din cauza faptului că au plecat Hamza Younes şi Boudjemaa. În special Hamza. Era un golgheter şi însemna mult pentru Petrolul şi nu cred că a plecat din cauza unor probleme care erau de nerezolvat. Să spunem că erau 100 000 de euro care puteau fi obţinuţi altfel. Prin golurile lui, Petrolul putea fi pe locul al doilea acum, se puteau scoate din drepturile de televizare. Oricum, Petrolul a creat o stare de spirit pentru că eu cred că fără tonusul care vine din tribune echipa era, poate, la mijlocul clasamentului", a spus Dridea, care e totuşi încântat de prestaţia câtorva fotbalişti: 

Îi apreciază pe Geraldo, Pecanha şi Teixeira

"Realitatea este că fotbaliştii străini sunt mai ieftini şi mai buni, astăzi. Uite, dacă aşa avea şansa asta, la finalul campionatului, înainte de ultima etapă, mi-ar plăcea să intru în vestiar şi să le strâng mâna lui Pecanha, Geraldo şi Teixeira. Sunt profesionişti desăvârşiţi, toţi au 34 de ani, sunt petrolişti adevăraţi şi  exemplele lor ar trebui să fie urmate de toţi jucătorii din lot!"

"Vă spun sincer că fără stadion şi fără Petrolul, Ploieştiul era un oraş mort! Petrolul este cel mai important brand al Ploieştiului. Iar municipalitatea ar putea investi într-un centru de copii şi juniori performant, care să producă fotbalişti capabili să joace la Petrolul"

Mircea Dridea, fost fotbalist la Petrolul

282 de meciuri şi 145 de goluri are Mircea Dridea sub tricoul Petrolului, între 1956 şi 1971

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite