Cel mai scump stadion de la CM 2014 a ajuns depou pentru autobuze, iar o altă arenă se va transforma în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuzele stau în parcarea stadionului
Autobuzele stau în parcarea stadionului

Brazilienii au toate motivele să fie nemulţumiţi din cauza cheltuielilor uriaşe făcute de Guvern pentru organizarea CM din 2014.

Cel mai scump stadion pe care s-a jucat la Cupa Mondială, Estadio Mane Garrincha din Brasilia, a ajuns să fie folosit de municipalitate ca depou pentru autobuze.
Conform estimărilor oficiale, stadionul de 72.000 de locuri a costat aproape 500 de milioane de euro, dar continuă să piardă bani grei, din cauza costurilor de întreţinere. Cum s-a ajuns aici? În Brasilia nu există nicio echipă de ligă superioară, doar echipe mici, care nu au reuşit până acum să aducă prea mulţi fani. După Cupa Mondială, cea mai mare audienţă la un meci pe Estadio Mane Garrincha a fost de 10.000 de suporteri.

În acest an, stadionul a găzduit doar două meciuri amicale, iar acum este închis, municipalitatea locală folosind parcarea sa ca depou pentru autobuze.

Estadio Mane Garrincha este al doilea cel mai scump stadion din lume, după Wembley, care a costat peste un miliard de euro.

Nu este singurul exemplu de risipă al brazilienilor, care au mai construit un stadion în mijlocul junglei Amazoniene, la Manaus (foto jos). Arena de 44.000 de locuri a costat 200 de milioane de euro şi urmează să fie transformat în închisoare.

manaus
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite