Centru Olimpic de Excelenţă pentru sporturile de iarnă la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, împreună cu Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă şi Primăria Braşov, va înfiinţa un Centru de Excelenţă pentru Sporturi pe Gheaţă, parte a unui Centru Olimpic de pregătire, în care vor fi antrenaţi sportivii care vor reprezenta România la Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013.

Anunţul a fost făcut de conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi de primarul George Scripcaru, după desfăşurarea primei întîlniri de lucru a Comitetului de Organizare a Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013, care a avut loc la Braşov, şi la care participat preşedintele Fedreaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Tanczos Barna, în sala de conferinţe a Patinoarului Olimpic.

„Va fi un centrul similar celui de la Deva pentru gimnaste. Sportivii vor fi aduşi aici, vor face şcoală aici, şi ce e mai important, se vor antrena pe acest patinoar. Vor veni sportivi care practică hochei, patinaj artistic, patinaj viteză şi short trek”, a declarat primarul George Scripcaru.

Proiectul, conceput de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, prevede asigurarea, împreună cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi autorităţile locale, a şcolarizării, cazării şi a condiţiilor de antrenament a sportivilor.

Prima etapă a planului multianual de pregătire – conceput de oficialii Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, împreună cu reprezentanţii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi cei ai celorlalte federaţii partenere – în vederea participării la Festivalul Olimpic al Tineretului European se va desfăşura în a doua jumătate a lunii iunie, pe patinoarul Olimpic din Braşov şi constă într-un cantonament de şapte zile, care se va încheia cu selecţia pentru constituirea echipei lărgite a României. 

Secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ioan Dobrescu, a declarat că infrastructura sportivă pentru FOTE a fost finalizată în proporţie de 65%. „Sîntem într-o fază onorabilă de aproximativ 65% din infrastructura necesară finalizată. Dacă ne referim la lucruri noi, ne referim la patinoare, pentru că România este o ţară care nu are decît un simulacru de patinoar la Bucureşti, şi un patinoar acceptabil la Miercurea Ciuc, şi ne referim la trambulinele de sărituri. România nu avea pînă la acest moment nicio trambulină de sărituri cu schiurile. Restul proiectelor sînt de reamenajare şi aducere la parametri corecţi. Satul olimpic înseamnă zone deja construite, ne referim în special la cămine studenţeşti“, a declarat Ioan Dobrescu, secretar general COSR, preşedinte al Comitetului de Organizare al FOTE 2013.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite