CFR, campioană, Gigi Becali lăsat de Dumnezeu cu ochii în soare: România dă titlul după gafe colosale VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Burcă, din nou, campion cu CFR Cluj
Andrei Burcă, din nou, campion cu CFR Cluj

Pentru al 5-lea sezon consecutiv, formaţia din Gruia a arătat că e cea mai bună din ţară. Din păcate, finalul play-off-ului a confirmat, încă o dată, cât de departe suntem de lumea bună a fotbalului. Ca nivel de joc, ca discurs şi comportament al oamenilor implicaţi în fenomen şi, foarte important, ca mijloace tehnologice.

De ani buni, Gigi Becali îl „îmbracă“ pe Dumnezeu în culorile FCSB-ului însă, în loc de ajutor divin, primeşte „palme“.

Sâmbătă seară, după remiza FCSB-ului cu Voluntari (2-2), latifundiarul din Pipera a tunat şi a fulgerat la televizor, a blestemat echipa ilfoveană şi s-a arătat încrezător că CS U Craiova nu că va încurca CFR-ul, dar chiar o va învinge, la Cluj!

Din păcate pentru Gigi Becali, la 24 de ore după această tiradă televizată, s-a văzut, încă o dată, că Dumnezeu nu „joacă“ pentru FCSB. Şi nici o echipă debusolată, fără obiectiv şi epuizată după un drum de 7 ore cu autocarul până la Cluj, cum a fost CS U Craiova, nu poate să facă minuni, în faţa unei adversare supermotivate.

Becali

Lupta pentru titlu, făcută VARză!

Drama e că Gigi Becali (foto) se potriveşte de minune cu decorul fotbalistic primitiv din România. Pentru că aici avem un campionat în care încă aşteptăm implementarea arbitrajului video (VAR). Vorbim despre o tehnologie care a fost testată prima dată în Cupa Olandei în... 2016!

La noi însă, abia urmează să fie folosită din această vară. Până atunci, fără VAR, lupta pentru titlu a fost făcută... varză! Pentru că, în două partide succesive din play-off, două ofsaid-uri nesemnalizate, ambele la limită, au contrbuit decisiv la câştigarea titlului de către CFR Cluj!

Dacă sâmbătă seară, tuşierul Valentin Avram n-a văzut cum Costin (Voluntari) a marcat golul de 2-2, în partida cu FCSB, dintr-o poziţie neregulamentară, duminică seară, situaţia s-a repetat, la Cluj.

CFR – CS U Craiova a început, practic, de la scorul de 1-0. Pentru că, în minutul 2, o lovitură liberă executată de Deac a fost reluată cu umărul în poartă de Boateng. Doar că reluările au arătat că mijlocaşul defensiv al CFR-ului se afla într-o poziţie de ofsaid. Una la limită pentru stabilirea căreia a fost nevoită de mai multe reluări, plus cadre oprite pe ecran. Dacă am fi avut VAR, şi arbitrii ar fi beneficiat de aceste reluări, aşa însă, golul a fost validat. 

Pornind, practic, cu 1-0, misiunea CFR-ului a fost simplificată. Pentru că o echipă matură, condusă de pe margine de un antrenor competent, Dan Petrescu, şi împinsă de la spate de un public entuziast, a ştiut să joace exact ce trebuie. Chiar dacă până la pauză nu s-a mai marcat, CFR a controlat, integral, prima repriză.

Găman, „groparul“ Craiovei

La reluare, s-a jucat după acelaşi scenariu, cu CFR, superioară şi, în mod evident, mai motivată comparativ cu o echipă fără nicio miză. Pe fondul acestei situaţii, n-a fost, practic, nicio surpriză când a venit golul de 2-0 pentru gazde. 

Debeljuh

Găman s-a încurcat în minge în faţa propriului careu, iar Debeljuh (foto) a profitat din plin, marcând pentru 2-0 (56). Chiar dacă peste doar cinci minute, şutul spectaculos al lui Mateiu, după un corner, a redus din handicap, CFR a rezistat până la final.

S-a terminat 2-1, rezultat care a făcut formaţia din Gruia campioană pentru a 5-a oară consecutiv! Dintre aceste titluri, patru au fost câştigate cu Dan Petrescu pe bancă! Inclusiv la trofeul din sezonul trecut, cucerit cu Edward Iordănescu, „Super Dan“ a avut o contribuţie importantă, în condiţiile în care a stat pe banca CFR-ului până la 30 noiembrie 2020.

CITEŞTE ŞI:

CFR Cluj ia bani cu lopata: Cât valorează câştigarea titlului în România

Mihai Stoica, atac murdar la Dan Petrescu: L-a batjocorit, încă o dată, pe Facebook

CFR Cluj, performanţă uluitoare: De 95 de ani, fotbalul românesc n-a mai văzut aşa ceva

VEZI GOLURILE MECIULUI CFR CLUJ – CS U CRAIOVA

Liga I, play-off, etapa a 9-a (penultima)

Sâmbătă

Farul – FC Argeş 1-0

Voluntari – FCSB 2-2

Duminică

CFR Cluj – CS U Craiova 2-1

Clasament

1. CFR Cluj 57 de puncte

2. FCSB 53p

3. CS U Craiova 45p

4. Voluntari 32p

5. Farul 32p

6. FC Argeş 27p

*Locul 1 participă în preliminariile Ligii Campionilor, iar locul 2 în preliminariile Conference League.

*Locul 3 va juca baraj cu câştigătoarea barajului dintre locurile 1 şi 2 din play-out pentru un loc în preliminariile Conference League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite