CFR joacă, diseară, un meci uriaş pentru onoarea fotbalului românesc: Dan Petrescu, discurs savuros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana României speră să furnizeze, diseară (ora 19.55, Digisport 1, Telekom Sport 1, LookPlus), o mare surpriză în 16-imile Ligii Europa, în faţa unei echipe care a fost lovită de criză în 2020.

În momentul tragerii la sorţi, când CFR a aflat că va înfrunta Sevilla în Liga Europa, misiunea clujenilor părea una imposibilă! Iar asta pentru că, în acel moment, mai precis la 17 decembrie, andaluzii erau într-o perioadă excelentă.

Trupa pregătită de Julen Lopetegui era pe 3 în La Liga, după Real Madrid şi Barcelona şi avea un bilanţ impresionant: 23 de partide oficiale în toate competiţiile, 14 victorii, 4 remize şi 5 înfrângeri. Între timp însă, situaţia s-a schimbat radical! Concret, în ultimele opt meciuri oficiale, Sevilla a înregistrat două victorii, două egaluri şi patru înfrângeri. Drept urmare, în campionat, echipa a căzut pe 5, iar în cupă a fost eliminată în optimi de Mirandes, ocupanta locului 11 în Segunda Division, după un eşec cu 3-1!

Chiar şi aşa, Dan Petrescu e convins că, pentru a obţine un rezultat favorabil cu formaţia spaniolă, CFR, pe lângă faptul că trebuie să facă cel mai bun meci al sezonului, are nevoie şi de mult noroc. „Favorita e clar Sevilla, au 20 de jucători valoroşi, doi pe post. Trebuie să avem o organizare fantastică, o disciplină fantastică, un spirit de sacrificiu pe care nu l-am avut niciodată şi, foarte important, să avem şi puţin noroc, cum a avut Mirandes în cupă. Am văzut acel meci în care Sevilla a ratat foarte multe ocazii“, şi-a început discursul antrenorul ardelenilor. 

„Sper din tot sufletul că la meciul ăsta, să dăm două goluri dintr-un şut! Iar ce e pe poarta noastră, fie să meargă în bară, fie să fie apărat de Arlauskis. Din păcate, pe noi norocul ne-a cam lăsat în ultimul timp, în meciurile din campionat. Am avut 7-8 ocazii în două meciuri şi n-am marcat niciun gol“, a continuat Dan Petrescu. 

Amintiri frumoase din 2009

De-a lungul carierei sale de antrenor, Dan Petrescu a avut două dueluri cu Sevilla în cupele europene. Se întâmpla în sezonul 2009-2010 al grupelor Ligii Campionilor, pe vremea când „Bursucul“ era la Unirea Urziceni. Atunci, elevii lui Dan Petrescu au pierdut în Spania, scor 0-2, dar au câştigat acasă, scor 1-0. Cu opt puncte adunate, Unirea s-a clasat pe 3, după Sevilla şi Stuttgart, dar înaintea celor de la Rangers, şi şi-a continuat parcursul european în 16-imile Ligii Europa, unde a fost eliminată de Liverpool.

Chestionat despre victoria cu Sevilla din 2009, Petrescu a comentat: „S-a întâmplat o dată minunea, sper să mai facem o minune. La Sevilla a mai rămas un jucător care a evoluat cu noi când eram la Urziceni, Jesus Navas. Avem două meciuri, cel mai important e să mergem cu o şansă la partida retur. Dacă rezultatul nu ne dă şanse, e foarte greu. Sevilla acasă e foarte puternică. În deplasare, Sevilla e pe 2 în Spania. Pe 1 e Real şi pe 2 e Sevilla. Sunt mult mai puternici în deplasare decât la meciurile de acasă“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite