CFR, lovitură financiară colosală: Câţi bani a primit deja de la UEFA şi cât valorează victoria cu Lazio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Culio

Clujenii arată că inclusiv on echipă românească poate performa la nivel înalt, dacă e lăsată pe mâna unui antrenor competent, cum e Dan Petrescu.

CFR Cluj a devenit prima echipă românească ajunsă în grupele unei competiţii europene, după ce Liga I a fost absentă de la acest nivel în ultimii doi ani.

Iar debutul ardelenilor în grupa E a Ligii Europa a fost, pur şi simplu, fantastic: 2-1 cu Lazio! Această victorie valorează 575.000 de euro, după grila stabilită de UEFA pentru acest sezon! O remiză în grupele Ligii Europa înseamnă 190.000 de euro.

Pentru parcursul european din actuala stagiune, CFR a încasat deja 6,2 milioane de euro din partea forului euopean. La această sumă se adaugă acum şi bonusul pentru victoria cu Lazio. Mai mult, potrivit gsp.ro, până la finalul lunii septembrie, campioana României va mai încasa 2,3 milioane de euro din partea celor de la UEFA pentru parcursul în preliminariile Ligii Campionilor, unde CFR s-a oprit în play-off, după „dubla“ cu Slavia Praga (Cehia). Înfrângerea în play-off-ul Ligii Campionilor a însemnat însă accesul în grupele Ligii Europa.

Per total, până în acest moment al sezonului, CFR şi-a asigurat un venit colosal datorită parcursului european: aproape 9,1 milioane de euro!

Dacă echipa pregătită de Dan Petrescu va câşiga grupa E a Ligii Europa, atunci va primi încă un bonus din partea UEFA: un milion de euro. Dacă ardelenii vor avansa în 16-imile Ligii Europa de pe locul doi, atunci bonusul de calificare va fi de 500.000 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite