CFR – Sevilla, Misiune Imposibilă: Spaniolii au o echipă formidabilă cu nişte cifre de speriat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a trecut de o grupă infernală, cu Celtic, Lazio şi Rennes, campioana a dat în 16-imile Ligii Europa de cea mai titrată echipă din istoria competiţiei, ocupanta locului 3 în Spania.

Pe cât de norocoasă e FCSB, de obicei, în tragerile la sorţi ale cupelor europene, pe atât de ghinionistă a fost CFR, cel puţin în actuala stagiune!

Pornind din turul I preliminar al Ligii Campionilor, formaţia din Gruia a dat, pe rând, de nişte adversare redutabile, cam cele mai grele posibile pentru runda respectivă: Astana (campioana Kazahstan-ului), Maccabi Tel Aviv (campioana Israelului), Celtic (campioana Scoţiei). Iar în play-off a fost Slavia Praga (campioana Cehiei), formaţie care, ajungând ulterior în grupe, le-a pus mari probleme celor de la Barcelona şi Inter. Nici în grupele Ligii Europa cei de la CFR n-au avut norocul de a prinde nişte formaţii gen Molde şi Lugano, cu care s-au duelat FCSB-iştii în ultimii ani.

Din păcate pentru Dan Petrescu, norocul nu şi-a întors faţa spre CFR nici la tragerea la sorţi pentru stabilierea partidelor din 16-imi. Aflată în urna outsiderelor, campioana României ar fi avut varianta de a se duela cu echipe mai accesibile, precum Istanbul BB (Turcia), LASK Linz (Austria), Malmo (Suedia) sau Braga (Portugalia). A dat însă de Sevilla (Spania), cea mai galonată formaţie din istoria Ligii Europa, cu cinci trofee cucerite: 2006, 2007, 2014, 2015, 2016!

Alt dezavantaj: returul e la Sevilla!

Sevilla a disputat 23 de partide oficiale în toate competiţiile în acest sezon. Bilanţul? 14 victorii, 4 remize, 5 înfrângeri. Cu aceste cifre, andaluzii au ajuns pe locul 3 în La Liga, după granzii Real Madrid şi Barcelona, în faţa cărora au pierdut, totuşi: 0-4 cu Barcelona pe „Camp Nou“ şi 0-1 cu Real Madrid pe teren propriu. 

În Liga Europa, elevii Julen Lopetegui (53 de ani), care a fost instalat pe bancă în luna iunie, au format o maşină de marcat goluri: 14 în şase meciuri. Ce-i drept, au fost şi ajutaţi de o grupă destul de slabă, cu APOEL (Cipru), Qarabag (Azerbaidjan) şi Dudelange (Luxemburg). 

Vedetele lotului sunt, fără îndoială, Jesus Navas, Nolito, Munir, Javier Hernandez şi Luc de Jong, toţi fotbalişti de profil ofensiv! Golgheterul celor de la Sevilla e Munir, fostul fotbalist al Barcelonei având 7 reuşite în actuala stagiune. 

Din păcate, pe lângă faptul că a dat de o echipă extrem de solidă, CFR va fi nevoită să joace manşa decisivă, în deplasare. Turul e programat pentru 20 februarie, la Cluj, iar returul pentru 27 februarie, pe „Ramón Sánchez Pizjuán“.

CITEŞTE ŞI:

Italienii „fierb“ şi acuză: Ce a putut să zică antrenorul lui Lazio despre meciul CFR - Celtic

CFR, o echipă de gladiatori: Câte meciuri au jucat clujenii în acest sezon şi cum arată bilanţul lor formidabil

CFR, răsplătită pentru profesionalism, FCSB, distrusă de amatorism: Clujenii vor încasa o sumă uriaşă

CFR, performanţă colosală: De când nu mai pierduse Celtic, bătută fără drept de apel în Gruia

Iată programul complet al 16-imilor Ligii Europa:

*Wolves - Espanyol

*Sporting Lisabona - Istanbul BB

*Getafe - Ajax

*Leverkusen - Porto

*Copenhaga - Celtic

*APOEL - FC Basel

*CFR Cluj - Sevilla

*Olympiakos - Arsenal

*AZ Alkmaar - LASK Linz

*Club Brugge - Manchester United

*Ludogoreţ - Inter Milano

*Frankfurt - Salzburg

*Şahtior Doneţk - Benfica

*Wolfsburg - Malmo

*AS Roma - Gent

*Rangers - Braga

Datele Ligii Europa, sezonul 2019 – 2020

*16-imi: 20 februarie (tur) – 27 februarie (retur)

*Optimi: 12 martie (tur) – 19 martie (retur)

*Sferturi: 9 aprilie (tur) – 16 aprilie (retur)

*Semifinale: 30 aprilie (tur) – 7 mai (retur)

*Finala: 27 mai (Gdansk)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite