Chelsea o bate zdravăn pe Arsenal, câştigă finala Europa League! Eden Hazard, omul meciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hazard

Chelsea Londra nu a avut milă de concitadina Arsenal, a învins-o cu 4-1, după un meci în care toate golurile s-au marcat după pauză

La cum se jucase prima jumătate de oră nimeni nu ar fi putut bănui deznodământul meciului. Arenal a fost echipa mai bună şi, chiar dacă a avut o singură ocazie foarte mare de a marca, şut care a şters bara transversală a lui Xhaka (28), a dominat destul de autoritar. Din minutul 34 însă, Chelsea a început să se aproprie de poarta lui Cech, goalkeeperul lui Arsenal fiind nevoit să intervină în două rânduri, la şuturile lui Emerson (34) şi Giroud (39). 

Raportul de forţe s-a schimbat total după pauză. Giroud a deschis scorul cu o lovitură de cap bine ţintită (49), Pedro (60) l-a majorat cu un şut tare, pe jos, iar Hazard a dat lovitura de graţie (65) dintr-o lovitură de la 11 metri. Arsenal a zvâcnit prin Iwobi (67) şut superb, cu exteriorul, din afara careului mare, dar Chelsea a omorât orice speranţă cinci minute mai târziu, Hazard (72) după o combinaţie splendidă cu Giroud.

Finalul meciului s-a jucat cu garda jos, ocaziile alternâd la de la o poartă la cealalta, dar fie imprecizia atacanţilor, fie paradele celor doi porari au făcut ca tabela să nu se mai modifice. 

Chelsea a terminat neînvinsă competiţia şi a câştigat pentru a doua oară în istorie Europa League, în timp ce Arsenal, pe lângă dezamăgirea pierderii trofeului, a ratat şi şansa de a participa în Liga Campionilor în sezonul următor.
 

Meciul s-a jucat pe Stadionul Olimpic din Baku (Azerbaidjan). 

Echipele de start

Chelsea Londra: Kepa - Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Emerson - Kanté, Jorginho, Kovacic ; Pedro, Giroud, Hazard. Antrenor: Maurizio Sarri

Arsenal Londra: Cech - Sokratis, Koscielny, Monreal - Maitland-Niles, Torreira, Xhaka, Kolasinac - Özil - Lacazette, Aubameyang. Antrenor: Unai Emery

Drumul până în finală

Arsenal

Semifinale

Arsenal - Valencia 3-1

Valencia - Arsenal 2-4

Sferturi

Arsenal - Napoli 2-0

Napoli - Arsenal 0-1

Optimi

Rennes - Arsenal 3-1

Arsenal - Rennes 3-0

16-imi

BATE - Arsenal 1-0

Arsenal - BATE 3-0
 

Chelsea

Semifinale

Frankfurt - Chelsea 1-1

Chelsea - Frankfurt 1-1

Sferturi

Slavia Praga - Chelsea 0-1

Chelsea - Slavia Praga 4-3

Optimi

Chelsea - Dinamo Kiev 3-0

Dinamo Kiev - Chelsea 0-5

16-imi

Malmo - Chelsea 1-2

Chelsea - Malmo 3-0

Chelsea  şi Arsenal şi-au dominat autoritar grupele. Ambele echipe au terminat pe primul loc şi neînvinse cu câte 5 victorii şi un singur rezultat de egalitate. Chelsea le-a avut adversare pe BATE. Vidi şi PAOK, în timp ce Arsenal s-a luptat cu Sporting, Vorlska şi Quarabag.

Citeşte şi 

Arsenal - Chelsea, finala Europa League, prima bătălie a războiului civil englezesc

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite