Chelsea a răpus-o pe Real Madrid! Finala Ligii Campionilor va fi o afacere britanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chelsea

În returul celei de a doua semifinale a Ligii Campionilor, miercuri seara, Chelsea a câştigat partida cu Real Madrid, scor 2-0 (1-0), şi a obţinut calificarea în finala de la Istanbul.

După nouă ani, Chelsea va juca iar în ultimul act al celei mai importante competiţii de club europene, acolo unde o aştepta tot o echipă din Premier League, Manchestre City. Va fi pentru a doua oară în ultimii trei ani când două echipe britanice îşi vor disputa trofeul Champions League, după ce, în 2019, Liverpool şi Tottenham s-au luptat pentru "Cupa cu Urechi Mari" la Madrid, pe Wanda Metropolitano.

Rezultatul egal obţinut în Spania, săptămâna trecută, 1-1, îi plasa pe londonezii în postura de favoriţi, iar băieţii lui  Thomas Tuchel nu au ratat şansa de a obţine biletele pentru finala de la Istanbul. 

Partida de pe Stamford Bridge a fost la discreţia gazdelor, care au ratat la foc automat. Real Madrid a dat o replică firavă doar în primele 45 de minute, în repriza secundă oaspeţii nereuşind să îşi creeze nici măcar o ocazie de gol. 

TImo Werner a înscris în minutul 18, însă golul a fost anulat pentru o poziţie de ofsaid, pentru ca, la poarta cealaltă, Mendy să aibă o paradă excepţională la şutul lui Benzema (26). La faza imediat următoare, Timo Werner a îndeplinit o simplă formalitate şi a trimis mingea în poartă cu capul, din apropiere, după ce Kai Havertz nimerise transversala (foto jos). Mendy a avut o nouă intervenţie bună la lovitura de cap a lui Benzema (35) şi Chelsea a intrat cu avantaj minim la vestiare.

Chiar dacă madrilenii erau obligaţi să înscrie, pentru a trimite meciul în prelungiri, în repriza a doua a existat o singură echipă pe teren, Chelsea, Kai Havertz (47, 58) Mason Mount (53) şi NGolo Kante (66) au ratat ocazii excelente de a majora scorul, dar imprecizia sau Courtois au făcut ca tabela să rămână nemodificată. 

În minutul 83, Mason Mount a reuşit să înscrie golul care a risipit orice emoţii, după ce a reluat în vinclu o centrare a lui Pulisic. 

Chelsea Londra: Mendy – Christensen, Thiago Silva, Rudiger – Azpilicueta (James ’88), Kante, Jorginho, Chilwell – Havertz (Giroud ’90), Werner (Pulisic ’67), Mount (Ziyech ’89). Antrenor: Thomas Tuchel

Real Madrid: Courtois - Nacho, Militao, Ramos, Mendy (Valverde ’63) - Kroos, Casemiro (Rodrygo ’76), Modric - Vinicius (Asensio ’63), Benzema, Hazard (Diaz ’89). Antrenor: Zinedine Zidane

În finală, Chelsea va întâlni echipa Manchester City, care a trecut în semifinale de PSG: scor 2-1 în tur şi scor 2-0 în retur.

Finala Ligii Campionilor va avea loc în data de 29 mai, la Istanbul. 

Chelsea
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite