Chiar dacă nu joacă această săptămână, Simona Halep va avansa o poziţie în topul WTA. Cum este posibil aşa ceva?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată pentru a doua săptămâna la rând pe poziţia a 8-a în clasamentul  WTA, Simona Halep va urca un loc săptămâna viioare fără să fie nevoită să mişte un deget.

Chiar dacă nu este înscrisă pe tabou de concurs de la  Birmingham, românca va beneficia de parcursul slab al jucătoarei de pe locul 7 din clasamentul mondial,  Elina Svitolina, eliminată astăzi în primul tur, scor 6-3, 3-6, 6-4, de rusoaica Margarita Gasparian, locul 62 WTA,.

Pentru ca rocada dintre cele două sportive să nu se fi produs era nevoie ca jucătoarea din Ucraina să fi ajuns cel puţin până în sferturile de finală ale turneului care se joacă pe iarbă.
   
Svitolina avea de apărat 100 de puncte, aferente participării în sferturi, la ediţia precedentă, când a fost eliminată în această fază de Mihaela Buzărnescu (6-3, 6-2).

Următoarea competiţie la care va participa Simona Halep este turneul de la Eastbourne, în perioada 23-29 iunie. Românca, care iniţial nu intenţiona să joace la Eastbourne, a fost beneficiara unui wildcard şi va fi favorita numarul 5 a întrecerii unde şi-au anunţat participarea 7 din primele 10 sportive din clasamentul WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite