Sport

articolul anterior articolul urmator

China duce cenzura la alt nivel: Ce cuvânt a fost interzis după scandalul cu Shuai Peng

9
29 Nov 2021 17:06:57
Autor: Amir Kiarash
Shuai Peng
Shuai Peng

Autorităţile din „Ţara Marelui Zid“ sunt capabile de nişte măsuri şocante, atunci când vor să bage mizeria sub preş.

Scandalosul caz în care e implicată Shuai Peng a apărut după o postare a jucătoarei pe contul ei de Weibo, un fel de Twitter în China. 

Aici, Peng a scris despre abuzurile sexuale la care ar fi fost supusă, câţiva ani, de către Zhang Gaoli. Nu doar că postarea a fost ştearsă, la jumătate de oră după publicare, dar imediat a pornit şi o amplă acţiune de cenzură, la nivel local, orchestrată de autorităţile chineze. Care a inclus şi blocarea căutărilor cu cuvântul „tenis“ de către utilizatorii internetului aflaţi pe teritoriul Chinei!
 
Uniunea Europeană presează China
 
Nu doar diverşi specialişti, care cunosc situaţia din interiorul Chinei, pun la îndoială faptul că Shuai Peng ar fi în siguranţă, cum susţin autorităţile din această ţară. 
 
Mai nou, Uniunea Europeană a intervenit şi ea, în acest caz. „Am văzut afirmaţiile atribuite lui Shuai Peng şi filmările apariţiei sale publice. Cu toate acestea, informaţiile despre acuzaţiile de abuz şi faptul că ea n-a fost văzută de două săptămâni rămân foarte îngrijorătoare. Nu suntem în măsură să comentăm acuzaţiile în sine, dar cerem să se efectueze urgent o anchetă completă şi transparentă. Solicitările de informaţii sigure sunt legitime. Cerem, în continuare, guvernului chinez să furnizeze dovezi independente şi verificabile cu privire la situaţia lui Shuai Peng şi la locul în care se află. Sperăm că ea îşi va putea relua curând activităţile sportive şi extrasportive normale“, a scris Nabila Massrali, purtătoarea de cuvânt UE, într-un mesaj transmis agenţiei France Presse.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Adrian Foangӑ
29.11.2021, 17:53:27

Omenirea are probleme mai mari decat cazul lui Peng Shuai.

-8 (16 voturi)
Ţepeş
29.11.2021, 18:51:34

@Adrian Foangă Nu știu dacă ai observat, dar omenirea este făcută din oameni, și fiecare are probleme personale specifice. Dacă nu îți pasă de problemele unui om, nu îți pasă de problemele omenirii! Am impresi a că, în mintea, cele mai importante probleme ale omenirii sunt "lupta pentru pace", "lupta împotriva Covid-19", și bineînțeles "lupta împotriva încălzirii globale". Restul sunt nesemnificative pentru "omenire". Cred că ai putea fi un cadru de nădejde al Partidului Comunist Chinez.

-22 (28 voturi)
Roy Peters
29.11.2021, 19:11:54

Autorul articolului este total defazat, lipsit de profesionalism minimal. Shuai Peng a reaparut acum o saptamana, a dat interviuri, seful WTA a vorbit online cu ea, fata e in viata. Problema este ca media libera a lansat (la comanda politica) ideea ca Shuai a fost arestata/depratata/inchisa etc, dorindu-se un scenariu tip Skripal-Navalnai chinez. Nu prea a iesit, iar acum media libera cauta sa recupereze gafa fezultata din montajul intentionat al chinezilor, cerand dovezi ce nu pot fi confirmate decat daca Shuai "evadeaza" in lumea libera si apare live pe CNN, Fox etc.. Eeh, iar daca nu se intampla asa, atunci e o sosie, un deep fake iar Shuai e probabil intr-un campus de reeducare, daca nu moarta, ca tot ne preocupa la max scenariile conspirationiste ale ocultei....;)

-8 (12 voturi)
Utilizator Adevărul
29.11.2021, 20:18:55

Comentariu considerat abuziv.

Alex Donciu
29.11.2021, 20:23:35

Din astfel de articole vedem cat de multe retele de socializare are China....China este si singura tara care a spart monopolul Google. Huawei a reusit implementarea propriului sistem de operare Harmony OS inlocuind Android, si asta il face independent de Google...... Altfel, nu sta China in ex - ministrul Cutare. Daca a gresit cu ceva il rade...

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările