Un fost mare atacant englez l-a declarat pe Chiricheş „omul meciului“, cu Manchester United. Pe site-ul oficial al lui Spurs, un danez i-a „furat“ titulatura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima zi a noului an, Vlad Chiricheş a avut parte de un derby pe „Old Trafford“, câştigat de Tottenham cu 2-1 în faţa lui Manchester United. Evoluţia românului a fost apreciată, ex-stelistul fiind desemnat „omul meciului“.

Că joacă bine sau mai prost, Vlad Chiricheş are parte de aprecieri pozitive. Mai ales din partea fanilor. Pe 1 ianuarie, pe „Old Trafford“, în derby-ul cu United din etapa a 20-a, fundaşul român a avut o prestaţie cu bune şi rele. 

A riscat câteva ieşiri cu balonul la picior, care erau să-l coste, l-a pierdut pe Welbeck la golul „diavolilor“. 

Dar a avut şi intervenţii remarcabile, mai ales pe finalul partidei, şi a cules laude şi din mass-media. 

„Chiricheş a fost o adevărată stâncă în centrul apărării lui Spurs. Calmul şi forţa sa fizică cu care a reuşit să ţină o Manchester United cu nu mai puţin de şase jucători de atac la respect, până la fluierul final, au fost aproape herculeene“, l-a lăudat site-ul GiveMeSport. 

image

Ales de fani şi de Owen

Internaţionalul român a fost desemnat „omul meciului“ şi a primit din partea sponsorului competiţiei un trofeu şi o şampanie. A fost lăudat şi de coechipierul din avanposturi, spaniolul Soldado, pe Instagram, un site/aplicaţie de telefon unde se pun poze interesante, de obicei făcute cu telefonul. 

„Cel mai bun start de an, o victorie. Vă ofer o fotografie cu <Omul Meciului>, Chiricheş!“, a scris Soldado pe Instagram. 

Trofeul „Barclays Man of the Match“ se oferă la fiecare meci de către sponsorul competiţiei, iar decizia aparţine unui „pundit“, un comentator tv, de obicei fost mare fotbalist, în Anglia. 

Cel care l-a ales acum pe Chiricheş a fost chiar celebrul Michael Owen, fostul atacant al lui Liverpool, Real şi Manchester United, care a comentat partida pentru canalul BT Sport.

Pe site-ul oficial al lui Tottenham, Vlad Chiricheş şi Eriksen au cules acelaşi procent de voturi din partea fanilor (36 %), dar titulatura de „omul meciului“ s-a dus spre mijlocaşul danez, autorul golului de 2-0. 

Tottenham a câştigat cu 2-1 şi cu 37 de puncte, trei mai mult decât adversara de miercuri, a urcat pe locul 6, la opt lungimi în spatele liderului Arsenal. 

Următorul meci pentru Chiri@Co. este un alt derby, londonez, cu o miză importantă. Arsenal şi Tottenham se întâlnesc sâmbătă (ora 19.15), pe „Emirates“, într-un singur meci, în care se va decide cine continuă în Cupa Angliei. Partida este cap de afiş în rândul partidelor din turul 3 al competiţiei. 

image

Lăudat şi de Gică Popescu 

Fost jucător la Spurs în sezonul 1994-1995, Gică Popescu este impresionat de adaptarea rapidă a lui Chiricheş la fotbalul din Anglia. „Baciul“ a avut şi el cuvinte de laudă pentru fundaşul român. 

„Vlad Chiricheş a ajuns la unul dintre cele mai frumoase campionate din Europa, la un club de mare tradiţie în fotbalul englezesc. A început foarte bine, să ştiţi că nu e uşor să vii dintr-un campionat ca al nostru în cel al Angliei. Am fost plăcut surprins că a făcut faţă. Sunt convins că el are o marjă de creştere fantastică“, a spus Gică Popescu, la DolceSport.  

Raţ, probleme de adaptare

Şi Răzvan Raţ a început 2014 pe terenul de joc. Fundaşul stânga român, după un debut bun în Premier League, are acum probleme de adaptare. Şi-a cam pierdut locul de titular, şi este, în general, primul jucător care intră pe teren, din postura de rezervă. Deşi a jucat 10 ani în tricoul lui Şahtior, campionatul englez îi ridică anumite problem, mai ales legate de ritmul partidelor. 

„A fost prima dată în cariera mea când am jucat două meciuri în trei zile şi nu a fost deloc uşor. Voi încerca însă să mă adaptez cât mai bine“, a spus Raţ, înainte de eşecul cu Fulham din 1 ianuarie. 

Românul jucase 52 de minute pe 26 decembrie, în eşecul cu Arsenal (1-3), apoi a fost integralist cu WBA (3-3), pe 28 decembrie. 

În derby-ul londonez cu Fulham, Raţ a intrat pe teren în minutul 32, la 1-1, dar West Ham a pierdut la final cu 1-2, după ce-a evoluat şi în inferioritate din minutul 44. 

16 meciuri (1.140 de minute jucate) are Raţ la West Ham, în toate competiţiile, în acest sezon

Panti se (re)obişnuieşte cu banca

După ce-a bifat, în premieră, meciuri în prima ligă din Anglia, în acest sezon (şapte în total), Costel Pantilimon a legat a cincea partidă consecutivă doar pe bancă, în victoria lui City din deplasare, 3-2 cu Swansea. Şi acolo va rămâne probabil rămâne până la finalul sezonului (dacă nu se transferă), pentru că Joe Hart e portarul naţionalei Angliei, prezentă în vara acestui an la CM 2014. 

Citeşte şi 

Chiricheş, evoluţie cu emoţii, dar Tottenham reuşeşte surpriza pe „Old Trafford“: 2-1 cu Manchester United

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite