Chivu, un final şi un nou început. Repere din cariera unui campion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristi Chivu (33 de ani) a pus punct unei cariere impresionante, întinsă pe 18 ani. Din cauza problemelor medicale, fostul căpitan al naţionalei României şi-a anunţat retragerea din carierea competiţională, urmând să devină impresar.

Chivu şi-a reziliat contractul cu Inter Milano, unde evolua din 2007 şi şi-a anunţat apoi retragerea din cariera de jucător, cu un mesaj impresionant pe Facebook.

Ceee ce se aştepta de mult timp, s-a transformat într-o certitudine, luni după-amiază. Mai întâi a apărut comunicatul oficial prin care Inter anunţa rezilierea contractului cu Chivu, de comun acord, apoi la scurt timp şi confirmarea din partea jucătorului, legată de retragere. Două mutările anunţate încă din ianuarie de către (fostul impresar) Victor Becali. Îndeplinite la două luni distanţă. 

This is it! And more to come! Sunt trist şi fericit, râd şi plâng totodată şi mă încearca un sentiment de satisfacţie pe care nu-l pot descrie în cuvinte“, a început Chivu, într-un mesaj postat pe Facebook, în care le-a mulţumit tututor. 

Antrenorilor, coechipierilor, staff-ului medical şi, mai ales, familiei. Gândurile lui Chivu s-au îndreptat, în primul rând, spre tatăl său decedat în urmă cu 16 ani, primul său antrenor şi cel care l-a lansat în fotbal, la Reşiţa. „Este prima persoană căreia vreau să-i mulţumesc pentru că în toţi aceşti ani l-am simţit lângă mine mereu. Tată, sper ca eşti mândru de omul care am devenit. Este sfârşitul unei călătorii… şi începutul, pentru restul vieţii mele!!!“, a scris Chivu, pe Facebook. 

Meciul cu Hajduk l-a „ucis“

După sezonul fabulos cu Inter Milano, din 2009-2010, când a cucerit tripla istorică (titlu-Cupa Italiei-Liga Campionilor), cariera lui Chivu a cunoscut un regres. Lovitura decisivă a încasat-o în august 2012, o lovitură la un deget de la piciorul drept, aparent banală, care i-a pus însă punct carierei. Au urmat de atunci luni de indisponibilitate, chinuri şi operaţii. Din mai 2013 n-a mai prins niciun minut pe teren, iar o parte a presei din Italia îi cerea practic să renunţe la statutul de pacient pe lista de plată a Interului. Luni, Chivu şi-a reziliat înţelegerea. 

Deşi accidentarea cu Hajduk i-a pus capăt carierei, cel mai greu moment pentru fundaşul român a fost pe 6 ianuarie 2010, când, după o ciocnire cu Pellissier (Chievo) a suferit o fractură craniană. A fost operat timp de două ore şi a rămas cu o cicatrice uriaşă. De atunci, a evoluat doar cu o cască specială. 

Va urma o carieră de impresar

Atât Gică Popescu, cât şi cel care a câştigat până la urmă fotoliul de preşedinte al FRF, l-au chemat în echipă, Chivu e tentat mai degrabă de altă carieră. Deşi n-a anunţat-o în mesajul postat luni, fostul fundaş vrea să fie impresar. Pentru început, el va prelua jucătorii care erau impresariaţi de fraţii Becali.

CSM Reşiţa, Universitatea Craiova, Ajax, Roma şi Inter au fost echipele din cariera lui Chivu;

486 de meciuri şi 27 de goluri a reuşit Chivu în carieră;

75 de meciuri şi 3 goluri a bifat Chivu în naţionala României, pentru care a evoluat între 1999 şi 2011;

13 trofee a cucerit în total Chivu, cu echipele de club, cele mai importante fiind cu Inter (3 titluri, Liga Campionilor, un CM al Cluburilor, două Cupe şi două Supercupe ale Italiei).

Ştiri pe aceeaşi temă:

Cristi Chivu şi-a reziliat oficial contractul cu Inter Milano! Îl aşteaptă o carieră de impresar

Scrisoare emoţionantă a lui Cristi Chivu, la retragerea din fotbal: "Tată, sper că eşti mândru de omul care am devenit"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite