Cinci cazuri de coronavirus la două cluburi de fitness: Ce măsuri s-au luat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fitness

La aproape o lună după redeschiderea sălilor au apărut şi sportivi depistaţi cu COVID-19. Din fericire, bolnavii au fost identificaţi şi izolaţi, în scurt timp.

World Class România a reacţionat printr-un comunicat oficial, după ce au apărut cinci cazuri de COVID-19, în diferite cluburi, în ultimele zile.

Vorbim despre un client World Class Lujerului si un alt client World Class Promenada, care au participat la antrenamente fără să prezinte simptome COVID-19, dar care au avut simptome, în ziua următoare. În urma testărilor, rezultatele au fost pozitive. Cei doi clienţi au anunţat World Class România imediat şi, conform legislaţiei în vigoare, DSP a preluat aceste cazuri şi a iniţiat anchete epidemiologice. World Class România colaborează cu autorităţile punând la dispoziţia DSP listele cu toţi clienţii şi angajaţii prezenţi în cluburi în acelaşi timp cu clienţii testaţi pozitiv.

Este important de menţionat faptul că Direcţia pentru Sănătate Publică este autoritatea în masura să preia acţiunea de informare a contacţilor, fiind o instituţie avizată să transmită acestora măsurile de control şi recomandările medicale necesare, în vederea limitării răspândirii COVID-19.

Trei cazuri în rândul personalului de la recepţie

Imediat după confirmarea celor două cazuri de coronavirus ale clienţilor săi, World Class România a decis să testeze pentru COVID-19 întregul personal al celor două cluburi. În plus, cele două săli de la Lujerului şi Promenada au fost închise imediat, timp de 24 de ore, pentru igienizare şi dezinfectare, inclusiv prin nebulizarea tuturor spaţiilor şi a instalaţiilor de aer condiţionat. 

În urma testării personalului, trei angajaţi din receptia clubului World Class Lujerului au fost testaţi pozitiv. Ca urmare a acestor rezultate, întregul personal şi colaboratorii clubului au intrat în perioada de izolare de 14 zile, prevăzută de reglementările în vigoare, urmând să efectueze încă un set de teste COVID-19 la sfârşitul acestei perioade. În cazul tuturor celor cinci persoane depistate pozitiv, infectarea cu COVID-19 nu s-a produs în cluburile World Class.

Angajaţii depistaţi pozitiv au tot suportul World Class România, iar toate investigaţiile medicale sunt suportate de către companie.

Cluburi redeschise cu capacitate redusă

World Class România a început redeschidera etapizată a cluburilor de health & fitness din reţea, o data cu încheierea stării de urgenta impuse de pandemie. Aproximativ 40% dintre clienţii reţelei, reprezentând peste 26.000 de persoane, s-au întors deja la rutina lor de antrenamente la sală.

Redeschiderea cluburilor s-a realizat cu respectarea tuturor normelor şi reglementarilor prevăzute de lege, în vederea prevenirii infectării cu COVID-19. Astfel, World Class România a adoptat noi standarde sanitare, de siguranţă şi prevenţie, care sunt implementate într-o manieră strictă şi la acelaşi nivel de exigenţă în toate cluburile reţelei, indiferent de categoria acestora. Noile măsuri sanitare, de siguranţă şi prevenire includ menţinerea distanţării fizice, limitarea gradului de ocupare al cluburilor, igienizarea suprafeţelor şi a echipamentelor, precum şi screeningul angajaţilor şi clienţilor pentru depistarea eventualelor simptome specifice Covid-19. Normele de siguranţă sanitară şi prevenţie sunt prezentate în detaliu pe pagina www.worldclass.ro/redeschidere-cluburi, lansată de World Class în scopul informării publicului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite