Cine sunt cei trei fotbalişti români incluşi în topul celor mai promiţători tineri jucători din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Dumitru de la FC Argeş, unul dintre cei trei români incluşi în onorantul top FOTO: FC Argeş
Cristian Dumitru de la FC Argeş, unul dintre cei trei români incluşi în onorantul top FOTO: FC Argeş

Un centru de cercetare în sport din Elveţia a întocmit în această săptămână un top 100 al celor mai promiţători fotbalişti sub 20 de ani de pe glob. Iar în acest top au fost incluşi şi trei fotbalişti din România.

Topul a fost realizat, în baza unor analize ce au durat săptămâni întregi, de către Centrul Internaţional pentru Studii Sportive (CIES), ce are sediul în Neuchâtel, Elveţia. CIES face analize statistice în fotbal de 16 ani.

Pe locul 62 în acest top onorant se situează Ştefan Baiaram de la Universitatea Craiova. Locul 58 este ocupat de Cristian Dumitru de la FC Argeş, în timp ce Octavian Popescu de la FCSB ocupă un foarte bun loc 15.

Iată care este podiumul celor mai promiţători tineri fotbalişti din lume: Nuno Mendes (Sporting Lisabona)- locul 3, Mason Greenwood (Manchester United) – locul 2 şi Pedri (Barcelona)- locul 1.

Trebuie spus că în acest top 100 al celor mai promiţători fotbalişti sub 20 de ani de pe planetă, cei trei jucători români au depăşit fotbalişti ce evoluează la echipe de top de pe glob precum Red Bull Salzburg, Real Sociedad, Anderlecht sau Santos. 

În analiza făcută de către experţii elveţieni au fost luate în calcul şi minutele jucate efectiv de către fiecare jucător de la începutul acestui an.

Vă mai recomandăm şi:

FC Argeş a învins Sepsi în Liga I

FC Rapid a învins FC Argeş şi va termina etapa pe locul 2. Giuleştenii sunt neînvinşi în Liga 1 şi au o apărare perfectă


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite