Cine este şeful de echipă care le-a propus sportivilor infectarea cu COVID-19: „Ne-am asigura că sunt gata de start!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Red Bull Motorsport, doctorul Helmut Marko, a declarat că şi-a sfătuit piloţii să se lase infectaţi cu noul coronavirus în timpul pauzei competiţionale din Formula 1, însă ceilalţi membri marcanţi ai echipei au respins ideea, scrie BBC.

Austriacul Helmut Marko este un personaj controversat, dar influent în paddock-ul Formulei 1, cu un rol esenţial în cele patru sezoane de dominaţie Red Bull în „Marele Circ“. Fostul pilot, acum în vârstă de 76 de ani, a propus ca piloţii Aston Martin Red Bull Racing, precum şi juniorii de la Academie să fie plasaţi într-o tabără comună, întrucât „aceasta ar fi perioada ideală pentru apariţia infecţiei“.

Doctorul şi-a explicat planul care prevedea, practic, o imunizare a sportivilor în vederea startului amânat al sezonului (în prezent, primele opt curse ale calendarului competiţional iniţial au fost amânate sau anulate), în condiţiile în care şefii Formulei 1 anunţă un plan de salvare extrem, care ar împinge campionatul până la finalul lunii decembrie.

„Toţi sunt bărbaţi tineri, în putere, cu o stare de sănătate foarte bună. Aşa ne-am asigura că sunt pregătiţi indiferent de momentul în care va începe sezonul. Avem patru piloţi de Formula 1 şi opt sau zece juniori, iar ideea era să organizăm un cantonament pentru a compensa lipsa acţiunii, fizic şi mental. Dar, să o punem aşa: propunerea mea nu a fost bine primită“, a declarat Marko, pentru televiziunea din Austria, ORF.

Helmut Marko a mai transmis că suspectează că ar fi fost infectat cu coronavirus în luna februarie, întrucât a avut simptome de răceală puternică, însă din cauza numărului limitat de teste nu a fost testat.

Maxx Verstappen (Olanda, 22 ani) şi Alexander Albon (Thailanda, 23 ani) sunt piloţii oficiali Red Bull pentru sezonul 2020 de Formula 1.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite