Cine ar fi zis? Rednic e umilit, Papură face minuni după Piţurcă! Iaşi - Craiova, meci cu 7 goluri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Rednic merge cu Iaşi spre liga a doua
Mircea Rednic merge cu Iaşi spre liga a doua

În pauza de iarnă, moldovenii l-au înlocuit pe Mihai Teja (ajuns la Voluntari) cu Mircea Rednic, iar oltenii, rămaşi fără fostul selecţioner al României, au recurs la o soluţie de criză. Acum, după primele trei etape din 2020, rezultatele sunt total neaşteptate de ambele părţi!

Ce dezastru devine acest sezon pentru Poli Iaşi, echipă care a început campionatul cu un parcurs excelent: patru victorii şi două remize în primele şase runde! Apoi, a început prăbuşirea: în următoarele 16 etape, adică cele până la finalul anului 2019, Iaşiul a mai câştigat un singur meci: 2-1 cu CFR Cluj! În rest, cinci remize şi zece înfrângeri dintre care ultimele cinci la rând. Bineînţeles, după o asemenea catastrofă, Mihai Teja a fost schimbat. În locul său a fost adus Mircea Rednic pe post de salvator. „Puriul“ continuă însă dezastrul la Iaşi!

Echipa a fost umilită, sâmbătă seară, de Craiova, scor 2-5! Oltenii au condus la Copou cu 3-0 (Niţu 10, Cicăldău 16-penalty, Bălaşa 22) şi, chiar dacă gazdele au redus din diferenţa (Frăsinescu 52, De Iriondo 69), Craiova şi-a întregit seara excelentă, marcând prin Bancu (81) şi Koljici (88).

Astfel, de la instalarea lui Rednic la Iaşi, echipa a pierdut în toate cele trei etape din 2020: 

*1-2 cu Viitorul (acasă)

*0-1 cu Sepsi (deplasare)

*2-5 cu Craiova (acasă)

De partea cealaltă, Corneliu Papură a ajuns la trei victorii în trei etape din acest an, în condiţiile în care, cât timp a fost pe banca Craiovei, predecesorul său, Victor Piţurcă, n-a reuşit să lege niciodată trei victorii în campionat!

Astfel după această serie de rezultate (3-1 cu Gaz Metan, 2-1 cu Viitorul şi 5-2 cu Iaşi), oltenii au urcat pe locul 2 în Liga I, la doar trei puncte de liderul CFR Cluj!

12 din 14 e locul ocupat de Poli Iaşi în clasamentul Ligii I, la doar un punct de poziţia a 13-a, prima care retrogradează în liga a doua.  

Liga I, etapa a 25-a

Vineri

Chindia – Voluntari 1-2

CFR – Viitorul 0-0

Sâmbătă

Clinceni – Gaz Metan 2-3

Poli Iaşi – CS U Craiova 2-5

Duminică

Sepsi – Botoşani 17.00

Dinamo – FCSB 20.00

Luni

Hermannstadt – Astra 20.00

Clasament, play-off, etapa a 25-a

1. CFR Cluj 49 de puncte

2. CS U Craiova 46p

3. FCSB 43p

4. Astra 40p

5. Gaz Metan 40p

6. Viitorul 39p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite