Sport

articolul anterior articolul urmator

Ciocnirea neciopliţilor. Despre meciul de aseară

16
5 Sep 2015 11:33:32
Péter Demény

Sper că toată lumea e mulţumită. În timp ce Facebookul geme de „refugiaţii jihadişti“ (unii comentatori mai răsăriţi îşi aduc aminte chiar de Huntington), ultraşii maghiari împreună cu români au făcut totul, iar fotbaliştii maghiari şi români n-au făcut nimic.

Maşini răsturnate, bătăi în stadion, urlete vezi Doamne patriotice — asta e balanţa meciului Ungaria—România de ieri. În afară de şutul năpraznic al lui Szalai şi de parada lui Tătăruşanu nu s-a întîmplat nimic care să fie notabil. Cel puţin din punct de vedere fotbalistic.

Altfel, s-au întîmplat multe. Cei cu creierii mustind de muşchi s-au încăierat urlînd. Au răsturnat maşini, s-au bătut, s-au comportat ca nişte barbari. Pe refugiaţii din Keleti eu mă gîndesc că mulţi dintre ei îi numesc barbari, în definitiv, ei, ultraşii vioi, sunt totuşi creştini, ce naiba. Dar Huntington încoace şi încolo, ciocnirea civilizaţiilor (sau mai bine a neciopliţilor) s-a produs ieri în stadionul de pe Üllői út. 

Ne este frică de refugiaţi? Să nu ne fie. Vecinul este mai aproape. Ne salutăm cumsecade şi reciproc pînă la difuzarea partidei în care atacanţii de Trianon se luptă cu fundaşii de Viena. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

catalin toader
5.09.2015, 12:55:36

Domnule Demeny, astia nu se duc la meci, se duc sa se bata (las' ca si daca jucau cu Mauritius, tot fluierau la intonarea imnului - lucru care l-au facut si o parte dintre "ai nostri", la Bucuresti). Mi-a placut cum ati intors-o din condei : "Ne este frică de refugiaţi? Să nu ne fie. Vecinul este mai aproape. Ne salutăm cumsecade şi reciproc pînă la difuzarea partidei în care atacanţii de Trianon se luptă cu fundaşii de Viena". Numai ca una e una si alta e alta. A fost doar un meci de fotbal, cu toate excesele din jurul lui. Dar am observat ca de data asta, pe fondul crizei migrantilor, macar in presa, s-a mai pus batista pe tamabal si nu a mai fost isteria de altadata, bine ca nu a fost. Nu va intreb cu cine ati tinut, la un moment dat si eu am schimbat postul. Adevarul ca si Romania si Ungaria sunt doar umbre a ceea ce au fost odata. Vorbesc de fotbal, evident.

+4 (4 voturi)
Pârşu
5.09.2015, 13:23:24

Ungurii au fost cuminti aseara, daca voiau ii omorau in bataie pe romani. Erau de zece ori mai multi!

-1 (5 voturi)
catalin toader
5.09.2015, 13:36:08

@ Parsu : Asa este, dar suporterul obisnuit nu se duce la meci sa "dea omor cuiva" (nici romanii, nici maghiarii). Ceilalti, huliganii, daca nu se pot bate cu adversarii, se altoiesc intre ei (lucru pe care l-au facut si "ai nostri" aseara, aud la TV).

+2 (2 voturi)
dobrita sorin
5.09.2015, 14:27:05

@pârciu: corect, asta-i nivelul tau! N-ai fost si tu impreuna cu hunii tai acum 2 ani cand ati lasat semne de civilizatie in centrul vechi si gara de nord? Si da, mai ai dreptate cu ceva: trebuie sa fiti de 10 ori mai multi ca sa ne infrangeti.

+1 (3 voturi)
dobrita sorin
5.09.2015, 14:28:44

Domnule Peter Demeny, ati surprins exact esenta....cum sa-i spun, ca fotbal nu-i pot spune....efortului fizic prezentat la televizor aseara. Stima.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările