Cîrstea, aproape să o depăşească pe Halep: Diferenţă tot mai mică de puncte, după încă o victorie a Soranei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea (30 WTA) şi Simona Halep (27 WTA) au fost despărţite de doar 166 de puncte, la începutul săptămânii, în noul clasament WTA. Acum, „Sori“ s-a apropiat şi mai mult de „Simo“, care nu joacă în niciun turneu, în această săptămână.

Sorana Cîrstea (30 de ani) îşi continuă ascensiunea impresionantă, în ierarhia mondială! Pentru că, astăzi, în turul I de la Lyon, „Sori“ a obţinut a 7-a victorie, în 12 meciuri disputate în 2022.

În duelul cu Mariam Bolkvadze (Georgia, 24 de ani, 156 WTA), Cîrstea a obţinut o victorie fără emoţii, scor 6-3, 6-1. În turul II, românca se va duela cu Stefanie Voegele (Elveţia, 31 de ani, 144 WTA).

Graţie succesului obţinut, astăzi, Cîrstea a acumulat 1.695 de puncte în clasamentul live, actualizat în timp real. Ceea ce înseamnă că se află pe 28 WTA, la doar 137 de puncte de Simona Halep. Aceasta, chiar dacă nu joacă nicăieri în această săptămână, a urcat două poziţii în clasament, ocupând locul 25 cu 1.832 de puncte.

Dacă va câştiga turneul de la Lyon, Cîrstea va acumula 1.945 de puncte şi va trece peste Halep, în clasamentul care va fi publicat, luni, 7 martie. O asemenea situaţie n-a mai existat în ierarhia WTA de peste opt ani şi jumătate, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

La turneul de la Lyon, Irina Bara (114 WTA) a fost eliminată, ieri, în turul I, fiind învinsă de Paolini (48 WTA), scor 6-4, 5-7, 3-6. 

Cealaltă româncă aflată pe tabloul principal, Ana Bogdan (97 WTA), va debuta în competiţie, astăzi, în partida cu Dayana Yastremska (Ucraina, 140 WTA).  

9 martie e data la care va începe turneul de la Indian Wells în care va juca şi Simona Halep.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite