Cîrstea, rezultat splendid, la Cincinnati: Sorana obţine cea mai mare victorie din 2022 după un meci fabulos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea a revenit pe teren cu un meci foarte bun
Sorana Cîrstea a revenit pe teren cu un meci foarte bun

Sorana Cîrstea (31 de ani), scăpată de probleme medicale şi vindecată de COVID-19, şi-a început parcursul la Western & Southern Open, furnizând o supriză mare.

Sorana Cîrstea a revenit pe teren după 21 de zile, făcând o partidă dătătoare de speranţe pentru parcursul ei la US Open (29 august – 11 septembrie).

În confruntarea cu Belinda Bencic (Elveţia, 25 de ani, 11 WTA), „Sori“ a pornit, în mod clar, din postura de outsider, în condiţiile în care nu mai jucase pe hard de trei săptămâni. În plus, bilanţul ei din ultima perioadă, patru înfrângeri în cinci meciuri, era unul groaznic.

Doar că, spre lauda ei, Cîrstea a dat calculele hârtiei peste cap şi a trecut de Bencic, după un meci sufocant, de 2 ore şi 39 de minute: 6-2, 6-7, 6-4. Graţie acestui succes, românca a înregistrat deja un salt de trei locuri în clasamentul live, actualizat în timp real, de pe 40 pe 37.

În turul II de la Cincinnati, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Petra Kvitova (Cehia, 32 de ani, 28 WTA).

De remarcat că victoria din această seară a fost cel mai important rezultat înregistrat, în acest an, de Sorana. Asta dacă ne luăm strict după locul ocupat în clasament de adversara ei. Cîrstea a mai avut o victorie importantă, la începutul anului, la Australian Open. Atunci, în runda inaugurală, a trecut de Petra Kvitova, aflată pe locul 21 în lume la vremea respectivă, scor 6-2, 6-2.

La Cincinnati, Simona Halep va debuta şi ea, în noaptea de marţi spre miercuri, după cum Adevărul a scris aici.

19 victorii şi 17 înfrângeri a adunat Sorana Cîrstea în 2022.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite