City, campioană! Liverpool, drama continuă: Echipa lui Klopp a pierdut titlul în Premier League după un scenariu teribil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josep Guardiola
Josep Guardiola

1990 e anul în care Liverpool a câştigat campionatul ultima dată. Şi, din păcate pentru suporterii „cormoranilor“, nici acest sezon n-a adus trofeul mult dorit. Consolarea poate fi însă finala Ligii Campionilor, programată pentru 1 iunie.

Să acumulezi 97 de puncte din 114 posibile, adică un procentaj de 85%, să pierzi un singur meci în 38 de etape şi să termini, totuşi, pe locul 2. Iată drama celor de la Liverpool din acest sezon de Premier League în cifre.

Echipa antrenată de Jurgen Klopp a câştigat şi duminică, 2-0 cu Wolverhampton, însă n-a putut depăşi liderul Manchester City, învingătoare, la rândul ei, în deplasarea de la Brighton, scor 4-1.

Elevii lui Josep Guardiola şi-au adjudecat astfel al doilea titlu consecutiv datorită unei serii incredibile: 14 victorii în ultimele 14 partide din Premier League! City a pierdut un singur meci de campionat în 2019, 1-2 la Newcastle, la 29 ianuarie. 

Premier League, ultima etapă

1. Manchester City 98 de puncte

2. Liverpool 97p

3. Chelsea 72p

4. Tottenham 71p

5. Arsenal 70p

6. Manchester United 66p

Primele patru clasate au obţinut biletele pentru Liga Campionilor, iar Arsenal şi United vor merge în Liga Europa. 

Cardiff, Fulham şi Huddersfield au retrogradat în Championship de pe ultimele trei locuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite