Clubul Dinamo, un focar de infecţie: Cine sunt cei 6 jucători cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ricardo Grigore, unul dintre dinamoviştii cu COVID-19, a plâns după eşecul cu FCSB din cupă
Ricardo Grigore, unul dintre dinamoviştii cu COVID-19, a plâns după eşecul cu FCSB din cupă

Protocolul sanitar spune că, atunci când sunt depistaţi mai mult de trei cazuri într-un loc, acolo se formează un focar de infecţie. La Dinamo, situaţie e de-a dreptul alarmantă.

Dinamo - Chindia ar fi trebuit să se joace la 12 iunie, dar s-a amânat, fiindcă magazinerul bucureştenilor a avut test pozitiv pentru COVID-19. 

Partida a fost amânată pentru 16 iulie, adică în această seară, însă va fi reprogramată din nou. Şi iarăşi din cauza „câinilor“, care acum au numai puţin de 6 jucători infectaţi! Din informaţiile obţinute de Digi Sport, ar fi vorba de:

*Filip Mrzljak

*Ricardo Grigore

*Mihai Popescu

*Stefan Fară

*Alexandru Răuţă

*Vali Lazăr

Conform procedurilor, aceşti jucători vor fi izolaţi şi testaţi din nou astăzi. Dacă şi noul set de teste va confirma că sunt bolnavi, ei vor rămâne în izolare. Colegii lor de echipă, dar şi cei din staff care au intrat în contact cu cei 6 bolnavi vor fi şi ei izolaţi şi testaţi, însă peste cinci zile. În funcţie de rezultatele noilor teste, se va stabili când va reveni Dinamo pe teren. Cert e că Dinamo - Chindia va fi un meci reprogramat pentru a doua oară! 

Această situaţie dă peste cap atât programul roş-albilor, cât şi pe cel al formaţiei din Târgovişte. Dinamo are două restanţe: meciul cu Chindia şi cel cu Hermannstadt. 

În ceea ce priveşte Chindia, oficialii echipei au fost, totuşi, înţelegători, după ce au aflat de focarul de infecţie care a apărut la Dinamo. Într-o declaraţie oferită pentru gsp.ro, preşedintele Marcel Ghergu s-a arătat îngrijorat pentru viitorul Ligii I pe acest final de sezon.

Ce a spus Marcel Ghergu?

*Am citit şi eu, dar aştept un răspuns oficial din partea LPF. Sincer, mi-ar părea foarte rău dacă aşa este situaţia. E o situaţie neplăcută pentru oricine. Când e vorba de sănătate, dispare orice competiţie. E o situaţie delicată în primul rând pentru ei, dar şi pentru noi ceilalţi. 

*Şi noi trebuie să fim precauţi. Trebuie să facem alt program. Când e vorba de sănătate, nici nu mai încap vorba de alte discuţii. E vorba de sănătatea jucătorilor, a familiilor. Nici nu vreau să mă gândesc ce o să se întâmple. Vor sta izolaţi cei de acolo, apoi vor repeta testele. Mă gândesc cu îngrijorare la finalul de sezon. Oricine se poate infecta, chiar nu ştiu ce să mai spun. Nu e un motiv de bucurie pentru nimeni, indiferent de situaţia noastră.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite