Cluburile de fotbal vor ca meciurile de la Mondialul din Qatar să se joace în aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karl-Heinz Rummenigge este şi directorul executiv al lui Bayern Munchen. FOTO: AP
Karl-Heinz Rummenigge este şi directorul executiv al lui Bayern Munchen. FOTO: AP

Despre Mondialul din Qatar (2022) s-a scris şi se vor mai scrie multe. De la faptul că ţara arabă ar putea pierde organizarea lui, până la mutarea meciurilor în altă perioadă decât cea tradiţională, din cauza temperaturilor. Pe această temă se înscrie şi propunerea lui Karl-Heinz Rummenigge, cel mai puternic om din fotbalul european, la nivel de echipe de club.

Până în 2022 mai sunt opt ani. Aşa că nu surprind toate informaţiile, speculaţiile, teoriile şi ideile care apar legate nu doar de Mondialul din Qatar, cât şi de cel din Rusia. 

Toate pornite la scurt timp după decembrie 2010, când cele două ţări au obţinut organizarea turneelor după un vot pe care mulţi l-au considerat suspect. Influenţat politic sau cumpărat. În ciuda presiunilor ulterioare, venite tot din zona politică, după ingerinţele Rusiei în zona Ucrainei, Blatter a reconfirmat decizia Comitetului Executiv al FIFA

În cazul turneului organizat în Qatar, dezavantajul îl reprezintă temperaturile extreme din perioada verii, în ciuda construirii unor arene hi-tech, superclimatizate. 

Pentru că, cel mai probabil, nu vor exista probleme în interiorul stadioanelor, pentru jucători, şi nici în aşa-numitele fan-zone, ci pentru suporterii care se vor face deplasări pentru a urmări meciurile. Aşa că în ultima perioadă au existat presiuni constante pentru mutarea perioadei în care se va desfăşura competiţia. Cel mai mult s-a vorbit despre posibilitatea disputării meciurilor în lunile de iarnă. 

Astăzi, într-un interviu pentru „The Times“, Karl-Heinz Rummenigge a dezvăluit existenţa unei alte variante. 

„Pe moment, există două propuneri pe masa discuţiilor: una de la FIFA, cu jucarea meciurilor în noiembrie, şi una de la UEFA, cu disputarea partidelor în luna ianuarie. Propunerea noastră, pe care o vom publica în câteva zile, e puţin diferită. Am făcut ceva cercetări, iar cea mai bună variantă care ne-a rezultat este ca startul Mondialului din Qatar să fie la sfârşitul lui aprilie, iar finalul prin mai. Va fi cald, dar maximum în jur de 35 de grade Celsius. Dacă meciurile se vor disputa seara, să spunem în jur de 19.00 şi 21.30 după-amiaza, ar fi ore rezonabile (21.30 în Qatar este 7.30 în centrul Europei)“, a declarat Karl-Heinz Rummenigge. 

Fostul mare internaţional german este preşedintele Asociaţiei Europene a Cluburilor (ECA), o organizaţie care sprijină interesele echipelor de pe „Bătrânul Continent“. 

În interviul acordat pentru „The Times“, Karl-Heinz Rummenigge a mai dezvăluit că va înainta această propunere la discuţiile care vor avea loc lunea viitoare (3 noiembrie), la Zurich, unde FIFA a reunit un comitet de urgenţă pentru a găsi o soluţie la criza şi problemele cu care se confruntă turneul din Qatar 2022. 

Chiar şi în situaţia în care ar fi acceptată propunerea ECA, calendarul competiţional european tot va fi dat peste cap, pentru că majoritatea campionatelor se încheie în luna mai. 

Citeşte şi 

Blatter: CM-2022 nu poate avea loc decât în noiembrie-decembrie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite