Clujul „râde“ de problemele Capitalei şi acaparează toate evenimentele sportive. Bucureştiul, amputat de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala Polivalentă din Cluj a fost arhiplină la meciul dintre România şi Cehia FOTO Sportpictures.eu
Sala Polivalentă din Cluj a fost arhiplină la meciul dintre România şi Cehia FOTO Sportpictures.eu

Cu un stadion şi o sală polivalentă la standarde înalte, oraşul ardelean profită din plin de problemele Bucureştiului. Amicalul de fotbal dintre România şi Spania s-ar putea juca tot la Cluj.

Cluj-Napoca îşi arogă pe merit titulatura de capitală a sportului românesc, fiind în acest moment singurul oraş din România care are capacitatea să organizeze evenimente de nivel înalt.
Cu o sală polivalentă nouă şi un stadion încadrat în categoria Elite, ardelenii au găzduit deja partida de tenis dintre România şi Cehia, jocul de rugby al “stejarilor” contra Portugaliei şi se pregătesc de alte meciuri atractive. 

Handbal, baschet şi tenis la Polivalentă

Polivalenta de 7.200 de locuri va găzdui în perioada următoare un meci de handbal feminin din preliminariile Campionatului European, cel dintre România şi Norvegia, la care s-au vândut deja două treimi din bilete. Iar Federaţia Română de Tenis a anunţat că şi meciul de baraj cu Germania pentru rămânerea în Grupa Mondială I a Fed Cup va avea loc tot în Sala Polivalentă din Cluj. “Sala îşi dovedeşte utilitatea pentru care a fost creată: să producă bani şi să ofere iubitorilor de sport evenimente de calitate. Partida de tenis a fost evenimentul cu cea mai mare emulaţie creată în jurul său. Sala începe să devină profitabilă. Avem evenimente importante săptămânal, chiar dacă nu toate sunt sportive. 

Cu siguranţă va fi casa închisă şi la meciul de tenis cu Germania. Deja a început să sune telefonul de la Sala Polivalentă, lumea întreabă când se vând biletele. La meciul de handbal s-au vândut deja 5000 de bilete. Va fi casa închisă şi acolo. 

 Avem experienţa meciurilor de la Trofeul Carpaţi şi a celui cu Serbia, când a fost la fel”, spune Ionuţ Rusu, directorul Sălii Polivalente din Cluj.

Naţionala de fotbal, pe Cluj Arena

Pe stadionul de fotbal va avea loc amicalul României cu Lituania, de pe 23 martie, dar ardelenii speră că şi partida cu Spania (27 martie) se va juca tot pe Cluj Arena. Federaţia Română de Fotbal a amânat decizia, pentru că în contractul cu ibericii este prevăzută ca locaţie Arena Naţională din Bucureşti, şi sunt totuşi şanse mari stadionul din Capitală să poată găzdui meciuri. Stadionul din Capitală ar putea primi autorizaţia ISU în timp util, dacă nu, se merge tot la Cluj!

Bucureştiul, “amputat” de interese

Nu era de ajuns că e singura capitala europeană fără un patinoar funcţional, Bucureştiul a rămas temporar şi fără Arena Naţională, iar construcţia unei Săli Polivalente trenează de ani buni. Licitaţia la care au concurat două firme, una din Austria şi una din Italia, a fost contestată alternativde cele două societăţi şi până în acest moment nu există o soluţie definitivă. Bucureştiul a pierdut deja Europeanul de gimnastică din 2017, care ar putea ajunge tot la Cluj-Napoca!


Următoarele evenimente găzduite de Cluj

România – Turcia, baschet feminin, 20 februarie

România – Norvegia, handbal feminin, 9 martie

România – Lituania, fotbal, 23 martie

România – Germania, tenis feminin, 16-17 aprilie
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite