CM 2014.  Cel mai bun pasator de la Mondiale, germanul Toni Kroos e poreclit "Chelnerul". Oare de ce?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toni Kroos
Toni Kroos

A fost cel mai bun pasator din Liga Campionilor, iar acum e cel mai bun pasator de la Mondiale. Mai mult decât atât, în meciul cu Brazilia a înscris două goluri în doar 60 de secunde, cea mai rapidă “dublă” din istoria turneelor finale.

Toni Kroos, mijlocaşul pe care presa spaniolă îl dă plecat de la Bayern Munchen la Real Madrid pentru 25 de milioane de euro, este regizorul Germaniei şi omul pe care trec toate mingiile din jocul “panzerelor”. Chiar şi din poziţia esenţială pe care o are în angrenajul lui Low, Kroos e un tip care se ţine departe de lumina reflectoarelor, modest, educat şi foarte harnic nu doar pe teren, ci şi în afara lui. “Tot ce face e bine. Aş spune că e jucătorul aproape perfect”, a declarat despre el olandezul Johan Cruyff, un om destul de zgârcit cu laudele.

Kroos are 24 de ani şi deja a adunat 50 de selecţii la naţională, fiind la al doilea Campionat Mondial, după cel din 2010, când nu era însă titular pentru Manschaft. Toni provine din Germania de Est şi a început fotbalul într-un oraşel de pe malul Mării Baltice, Greifswald. La 12 ani a trecut la Hansa Rostock, unde a fost antrenat chiar de tatăl său. Roland Kross i-a pregătit atât pe Toni, cât şi pe fratele său, Felix (23 de ani), în prezent la Werder Bremen, şi a fost de acord ca băiatul cel mare al familiei să plece la 17 ani la Bayern Munchen, club recunoscut pentru Academia sa de tinere talente. Pentru a se pregăti mai bine, Toni Kross a lipsit de la şcoală 40 de zile înainte de a trece la Bayern, decis să meargă pe linia sportivă în detrimentul învăţământului. “Totuşi, era destul de bun la biologie”, şi-a amintit un fost coleg de-al său.

Pentru Kroos, fotbalul adevărat a început la Bayern, unde a debutat la 17 ani şi 8 luni şi la primul său meci sub tricoul bavarezilor i-a dat două pase de gol lui Klose. Timp de doi ani, 2008-2010, munchenezii l-au împrumutat la Leverkrusen, antrenorii Jurgen Klinsman şi Jupp Heynckes socotindu-l prea crud pentru a fi titular, dar Louis Van Gaal a insistat ca el să revină la Bayern şi din 2010 a fost om de bază al echipei. Secretul evoluţiilor lui, dincolo de profesionalism? O viaţă liniştită. Partenera lui, Jessica, o prietenă din copilărie, i-a dăruit anul trecut un fiu, Leon, care în august va face un an şi căruia Kross vrea să-i ducă acasă medalia de aur.
 

85 la sută dintre pasele date de Kroos la Cupa Mondială au fost reuşite

David Luiz, în lacrimi. "Cer iertare poporului brazilian"

Scolari îşi asumă umilinţa: "Este un rezultat catastrofal, sunt principalul responsabil"

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite