CM 2014. VIDEO Belgia vs. SUA: 2-1, într-o nouă calificare decisă în prelungiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentativa Belgiei a învis, marţi seară, echipa Statelor Unite, cu scorul de 2-1, în cadrul optimilor de la Campionatul Mondial de Fotbal.

Prima repriză debutează cu ocazii importante ale Belgiei, pe care însă elevii lui Marc Wilmots nu reuşesc să le concretizeze. Origii ajunge aproape de poartă după driblarea lui Gonzalez, însă şutul europeanului este blocat de către portarul Howard. În minutul 16 un spectator reuşeşte să pătrundă pe teren, plimbându-se în voie până la apariţia forţelor de ordine.

Şi în cea de-a doua repriză, reprezentativa Belgiei pune presiune pe echipa Statelor Unite, însă niciuna nu marchează. Deşi belgienii au cele mai multe acţiuni periculoase, balonul pare să rămână mai mult în posesia Statelor Unite. În minutul 58, americanii au o ocazie majoră pentru a deschide scorul, însă belgienii fac faţă atacului.

Ratările continuă pentru reprezentativa Belgiei în minutul 76 când Origi se „duelează” cu Howard, însă fără sorţi de izbândă.

Vezi aici rezumatul video al meciului Belgia - SUA

Odată cu prelungirile apar şi primele goluri. După o acţiune a lui De Bruyne, tabela îşi modifică scorul în favoarea belgienilor. De asemenea, la doar şapte minute diferenţă, Lukaku dublează avantajul echipei sale. Americanii îşi iau şi ei revanşa în minutul 107, atunci când Green înscrie din careu.

Antrenorul Belgiei, Marc Wilmots, a declarat la finalul partidei că pentru sănătatea sa ar fi bine să nu mai vadă astfel de meciuri.

„Am avut 15 ocazii, am fost foarte prezenţi în meci. La final mi s-a făcut puţin frică, este o victorie meritată şi Belgia trebuie să se bucure. Lukaku a fost foarte bine pregătit, el a avut momente dificile şi i-am spus că trebuie să ne salveze în optimi şi asta a făcut. Suntem un grup şi toţi vrem să mergem înainte. Pentru inima mea ar fi bine să nu mai avem astfel de meciuri”, a spus Marc Wilmots după meci.

În cadrul sferturilor de finală, Belgia urmează să întâlnească Argentina.


Echipele de start:

Belgia: Courtois - Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen - Witsel, Fellaini - De Bruyne, Mertens, Hazard - Origi

SUA: Howard - Johnson, Cameron, Gonzalez, Besler, Beasley - Bradley, Jones, Bedoya, Zusi - Dempsey

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite