CM 2014 „Finala” din grupe: Italia – Uruguay, astăzi, ora 19.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
prandelli buffon foto reuters

Selecţionerul Italiei ”împrumută” sistemul de joc şi şase jucători de la Juventus Torino pentru meciul decisiv cu Uruguay de astăzi (ora 19.00, în direct la TVR 1).


Succesele istorice ale selecţionatei din Costa Rica au condus la o situaţie neaşteptată înaintea ultimelor meciuri din Grupa D, cu Anglia eliminată şi un meci decisiv între Italia şi Uruguay.

Partida dintre echipele care au câştigat 6 Cupe Mondiale se va disputa la Natal şi va fi condusă de arbitrul mexican Marco Rodriguez, poreclit „Dracula” pentru că îşi dă părul pe spate şi foloseşte mult gel, întocmai precum personajul filmului din 1931.
Faţă de eşecul în faţa naţionalei din Costa Rica, pus de italieni pe seama căldurii, selecţionerul Cesare Prandelli va schimba partitura de joc, sau cel puţin aşa anunţă întreaga presă din „Cizmă”.

Italia trece la 3-5-2

Astfel, Squadra Azzurra, căreia îi este suficient şi egalul, va aşeza trei fundaşi centrali (Bonucci, Barzagli şi Chiellini, toţi de la Juventus) în faţa „cuplului” Cavani – Suarez, va folosi cinci mijlocaşi şi doi atacanţi. „Italia e ca un cameleon, poate schimba sistemul de la un joc la altul fără probleme”, susţine căpitanul Buffon, şi el „juventin”, la fel ca Pirlo şi Marchisio.

balotelli immobile foto reuters

Balotelli şi Immobile s-au ţinut de glume înaintea meciului de astăzi cu Uruguay

Balotell şi Immobile, cei doi atacanţi
Odată cu trecerea la sistemul 3-5-2, în ofensivă îşi va face apariţia, alături de Balotelli, şi Ciro Immobile, golgeterul ultimulul sezon din Serie A (22 de reuşite). Atacantul a fost cumpărat de Borussia Dortmund de la AC Torino şi e văzut ca asul din mâneca lui Prandelli. Jurnaliştii italieni consideră că Ciro Immobile poate avea impactul nebănuit pe care Salvatore „Toto” Schillaci l-a produs la Mondialul din 1990. 

Caceres, spionul Uruguayului
Dacă Italia va trimite în prima echipă 6 jucători de la Juventus, Uruguayul îl are „infiltrat” în formaţia torineză pe Martin Caceres. „Îi voi oferi antrenorului Oscar Tabarez toate informaţiile despre colegii mei. Marchisio, de exemplu, are cam acelaşi stil, intră în centru şi trage foarte bine la poartă. Pirlo trebuie blocat cu orice preţ, pentru că e <dirijorul>” , a dezvăluit Caceres. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite