CM 2014 Anglia a pregătit meciul cu Uruguayul în baza militară Urca, lângă Muntele de Zahăr şi Copacabana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cantonament anglia reuters

Învinse în primele meciuri, Anglia şi Uruguay se întâlnesc azi (ora 22.00, TVR 1)  într-un meci „cu cuţitul la os”. Englezii au pregătit meciul într-o bază militară apropiată de Copacabana, studiind în amănunt jocul lui Luis Suarez.

De câte ori n-aţi auzit înaintea Cupei Mondiale „Se vede Rio!” sau „Rio, venim!”? În realitate, doar Anglia şi Olanda şi-au stabilit cantonamentele în apropierea celebrului Rio de Janeiro, iar echipa lui Roy Hodgson e chiar aproape de plajele de la Copacabana.
Înconjuraţi de Oceanul Atlantic şi de Muntele de Zahăr (Pao de Acucar), englezii s-au cazat la un resort fabulos şi folosesc pentru antrenament baza militară Urca, o adevărată „cetate” în care forţele armate braziliene îşi testează capacitatea de luptă. Aici, jucătorii lui Liverpool din lotul Angliei, deloc puţini şi majoritatea titulari, au dezvăluit secretele lui Luis Suarez, atacantul uruguayan care e considerat a fi principalul pericol pentru poarta lui Joe Hart. De altfel, goalkeeperul lui Manchester City susţine că a analizat zeci de faze pentru a vedea ce opţiuni alege „Canibalul”, în funcţie de unghiul în care se află, şi a declarat sigur pe sine: „Ştiu cum să-l opresc!”.

cantonament anglia reuters

Muntele de Zahăr, terenul de antrenament situat lângă baza militară şi hotel


Suarez: „Am o dorinţă barbară de victorie”
Pe de altă parte, Luis Suarez, marele absent al echipei „celeste” în umilitorul eşec consemnat în faţa naţionalei din Costa Rica, promite că echipa sa va învinge Anglia şi va merge mai departe. Suarez a afirmat, nici mai mult nici mai puţin, că are o dorinţă „barbară” de a juca şi de a câştiga meciul cu englezii, chiar dacă figurează de trei ani pe ştatul de plată al lui Liverpool. „Au fost zile grele după meciul pierdut cu Costa Rica. Dar staţi calmi. Suntem cei mai buni şi vom merge mai departe”, i-a asigurat Suarez pe ai săi.
Rooney revine ca număr 10
Englezii anticipează pentru decisivul joc de astăzi o repoziţionare tactică a lui Wayne Rooney faţă de jocul cu Italia. Astfel, „Roo” ar urma să evolueze în spatele lui Sturridge, în rol de „număr 10”, în vreme ce Sterling şi Welbeck vor ocupa benzile atacului. Starul naţionalei Albionului va evolua şi cu presiunea statisticii pe ummrii săi, întrucât nu a marcat niciun gol la Cupa Mondială, deşi e la al treilea turneu final.
Despre Anglia – Uruguay
@ În precedentele două întâlniri de la Cupa Mondială s-au înregistrat o victorie a Uruguayului (4-2 la CM 1954) şi o remiză (0-0 în 1966).
@ Ultimul joc direct a fost un amical din 2006, câştigat de englezi cu 2-1, goluri Crouch şi Joe Cole.
@ Anglia a înscris în fiecare din ultimele 8 jocuri cu echipe sud-americane jucate la Cupa Mondială.
@ Partida de azi se dispută la Sao Paulo, acolo unde Uruguayul a mai evoluat şi la Mondialul din1950. A făcut egal cu Spania, 2-2, şi a bătut Suedia cu 3-2.


8 jucători trimite Liverpool la acest meci: 6 englezi (Gerrard, Henderson, Sturridge, Sterling, Johnson, Lambert) şi 2 uruguayeni (Suarey şi Coates)
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite