Sport

articolul anterior articolul urmator

CNN, interviu alarmant: „Shuai Peng e captivă în China!“. Se cere boicotarea Jocurilor Olimpice | VIDEO

3
8 Dec 2021 12:09:07
Autor: Amir Kiarash
Shuai Peng
Shuai Peng

Cazul jucătoarei de tenis, care a povestit că a fost victima unei agresiuni sexuale de către Zhang Gaoli, fost vicepremier chinez şi un membru marcant al Partidului Comunist, rămâne în atenţia lumii.

Apar noi detalii despre situaţia lui Shuai Peng (35 de ani, 311 WTA) şi, din păcate, nu unele care să întărească ideea că jucătoarea de tenis e în afara oricărui pericol, aşa cum susţin chinezii.
 
De fapt, un interviu realizat de CNN cu Teng Biao, avocat, activist pentru apărarea drepturilor omului şi fost deţinut în China în 2008, confirmă că Peng a devenit inamicul statului, după postarea ei controversată despre agresiunea sexuală la care a fost supusă.
 
Aflat acum în exil în Statele Unite, Teng Biao a insistat că informaţiile care apar din China despre starea lui Shuai Peng sunt false. Mai mult, Biao a cerut, în mod public, boictoarea Jocurilor Olimpice de Iarnă, care vor fi găzduite de Beijing, în luna februarie.
 
Ce a spus Teng Biao?
 
*Cazul Peng Shuai a devenit o problemă pentru Beijing. Iar la început, autorităţile au falsificat nişte e-mailuri, susţinând că ar fi fost trimise de ea. Doar că nici măcar dialogul video pe care l-a avut şeful CIO (n.r. - Thomas Bach) cu Peng n-a luat atenţia lumii de la acest caz. 
 
*De aici, a venit şi boicotul politic al Statelor Unite pentru Jocurile Olimpice de Iarnă, care vor fi găzduite de Beijing. Noi însă cerem ca întreg evenimentul să fie boicotat. Pentru că guvernul chinez e total dezinteresat de sport. Ei vor doar să păstreze acest monopol politic, acest sistem în care există un singur partid politic în China. De aceea, spun că, dacă Jocurile Olimpice de Iarnă vor fi boicotate, aceasta va fi o lovitură dură primită de Beijing. Iar ei nu vor să vadă aşa ceva. 
 
*Noi am spus mereu că n-avem nimic împotriva sportivilor şi nu vrem să-i lovim pe ei. Dar un boicot al Jocurilor Olimpice de Iarnă, urmat de amânarea evenimentului şi acordarea lui unui alt oraş ar fi indicat. 
 
*Bineînţeles, Peng Shuai nu e în siguranţă. Ceea ce ştim, la această oră, e că e în viaţă şi că se află în China. Dar, cu siguranţă, nu e bine, nu e în siguranţă. E controlată, în totalitate, de autorităţile chineze. Nimeni nu ştie unde e ţinută în captivitate. 
 
VEZI INTERVIUL DIFUZAT DE CNN
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Andrei Tirighie
8.12.2021, 12:26:40

chinezoaicele cam seamănă între ele, cu greu îți dai seama care-i una și care-i alta. poate s-o scoți de acolo și să-i dai o rachetă în mână, să vezi ce poate cu ea.

-1 (3 voturi)
Biciclistul LW
8.12.2021, 13:37:37

Numai oamenii ignoranti, lipsiti de inteligenta, afirma ca asiaticii arata toti la fel. Am tot auzit povestea asta de copil si de cate ori ma uitam la un grup de chinezi de exemplu, vedeam fete distincte. Cand mai traiesti si cu asiatici prin jurul tau, vezi si mai clar diferentele, chiar si intre frati.

0 (2 voturi)
Aforgotten
8.12.2021, 15:04:18

seamana pe dracu. Nu vezi tu bine. Pun pariu ca pentru tine si caracterele chinezesti semana intre ele si te miri cum pot sa faca chinezii diferenta intre ele.

0 (2 voturi)
Modifică Setările