COVID-19 loveşte „Dream Team-ul“ american care a scris istorie la Jocurile Olimpice din 1992

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legenda baschetului american, Patrick Ewing, component al „Dream Team-ului“ Statelor Unite care făcea spectacol la Jocurile Olimpice de la Barcelona, în 1992, câştigând aurul olimpic în faţa Croaţiei, a anunţat pe reţelele de socializare că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, îndemnând pe toată lumea să ia în serios această pandemie.

În vârstă de 57 de ani, Ewing a transmis: „Virusul este serios şi nu trebuie luat deloc în glumă. Aş vrea să încurajez pe toată lumea să rămână acasă, în siguranţă, şi să aibă grijă de toţi cei dragi. Voi fi bine şi voi trece şi peste asta“.

Patrick Ewing s-a născut în Jamaica, la Kingston, şi a făcut carieră ca jucător la New York Knicks, între 1985 şi 2000, fiind selecţionat de 11 ori în „All Star Game-ul“ NBA. Uriaşul de 2,13 m a fost opţiunea numărul unu la draftul din 1985, iar până la finalul carierei a adunat  24.815 puncte înscrise în NBA şi 11.617 recuperări. În 2002, şi-a început cariera de antrenor, ca secund la Washington Wizards, iar în prezent este antrenorul principal al celor de la Georgetown (NCAA).

Numele lui Patrick Ewing va rămâne gravat în cărţile de istorie ale baschetului, datorită unui veritabil „moment zero“ al sportului inventat de Naismith. Barcelona 1992 a fost prima ediţie a Jocurilor Olimpice la care jucătorii profesionişti din NBA au fost primiţi fără restricţii la competiţia supremă a lumii. MIchael Jordan, Magic Johnson (recent diagnosticat la momentul respectivcu HIV), Scottie Pippen, Patrick Ewing (cel mai înalt jucător din lotul american), Christian Laettner, David Robinson, Larry Bird, Clyde Dresler, Karl Malone, John Stockton, Chris Mullin şi Charles Barkley au alcătuit „Dream Team-ul“ SUA la Barcelona, această echipă fiind inclusă în „Hall of Fame“-ul Comitetului Olimpic american - în 2009, dar şi în cel al baschetului - un an mai târziu.

Reprezentanţii echipei din Georgetown au explicat, printr-un comunicat preluat de presa americană, că Ewing a ales să facă public diagnosticul pentru a atenţiona oamenii că acest virus poate afecta pe oricine. „Ewing primeşte îngrijiri, fiind internat într-un spital local“, au mai transmis reprezentanţii echipei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite