Conceiçao, văzut ca noul Protasov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Becali vrea să-l numească din vară pe tehnicianul de la FC Braşov în speranţa că portughezul va reînvia stilul ofensiv al roş-albaştrilor din sezonul 2005-2006. „La Steaua trebuia antrenor cu personalitate. Eu cu Sorin Cîrţu sunt în relaţii bune, el mai are cinci etape, după care-i zic: «Du-te sănătos!»“, a declarat Becali după meciul cu Pandurii.

Noul antrenor al Stelei va fi mai mult ca sigur Antonio Conceiçao.Latifundiarul s-a hotărât să-l aducă pe tehnicianul Braşovului după ce acesta a câştigat cu 3-0 în Ghencea, provocând demiterea lui Marius Lăcătuş. Pentru a fi sigur de reuşită, europarlamentarul l-a cooptat în conducerea clubului şi pe Marcel Popescu, care e prieten apropiat şi totodată colaborator al portughezului. Rămâne însă de văzut cum va decurge relaţia dintre Conceiçao cu latifundiarul din Pipera.

În toamna lui 2009, după ce a fost dat afară de la CFR Cluj, deşi câştigase atât Cupa, cât şi Supercupa României, iar echipa era pe primul loc, tehnicianul a lăsat de înţeles că se va feri de patroni care schimbă antrenorii precum şosetele: „În România, antrenorii sunt trataţi ca şi guma. Sunt mestecaţi cât au gust, după care sunt efectiv scuipaţi. La Cluj am trăit o dezamăgire enormă". Ca stil, portughezul seamănă foarte mult cu alţi doi antrenori străini pe care i-a avut Steaua în era Becali: Oleg Protasov şi Cristiano Bergodi. E mereu calm şi răbdător, poartă foarte multe discuţii individuale cu fotbaliştii şi e adeptul unui fotbal ofensiv.

„Eu muncesc mult cu mingea. Asta e filosofia mea de antrenorat. Din punctul meu de vedere alergările şi pregătirea fizică fără minge sunt nepotrivite timpului actual", dezvăluia Conceiçao în momentul în care a semnat cu FC Braşov. „Toni Conceiçao e un antrenor modern, ne cere să jucăm combinativ, nu să bubuim pur şi simplu mingile în faţă", a dezvăluit şi căpitanul „stegarilor", Robert Ilyeş.

Cîrţu, în război deschis cu Meme stoica!

După ce s-au suportat, din complezenţă, timp de o lună şi jumătate, managerul Mihai Stoica şi actualul antrenor, Sorin Cîrţu, nu se mai înghit acum de nicio culoare. Stoica nici măcar n-a făcut deplasarea cu echipa la Severin, iar Cîrţu n-a scăpat ocazia de a-l ironiza pe Meme: „De unde să ştiu eu de ce nu e Meme aici? L-am văzut şi eu că e pe la televizor, de-asta nu a venit aici". Patronul Gigi Becali a dezvăluit şi alte motive ale rupturii totale dintre cei doi: „E debandadă la echipă! Meme mi-a zis că Sorin i-a transmis că nu mai vrea să intre jucătorii în cantonament după meci. Eu ce să mai spun? I-am zis: «Lasă omul să-şi facă treaba, d-aia e antrenor!»", a povestit latifundiarul. 

Fanii Stelei: „Gigi Becali e doar un fariseu violent"

Becali a fost luat în băşcălie şi pe pagina oficială a suporterilor, fcsteaua.ro



Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a anunţat că îşi rezervă dreptul de a sesiza organele abilitate în privinţa declaraţiilor „iresponsabile" ale finanţatorului Gigi Becali, precizând că instigarea la violenţă este o infracţiune ce poate atrage condamnarea la închisoare. „De fapt, George Becali este un fariseu pentru care violenţa şi ameninţările sunt la ordinea zilei", au spus fanii. Becali a fost luat în băşcălie şi pe pagina oficială a suporterilor, fcsteaua.ro, unde i s-au prezentat „scuze" într-un mod original.

"Conceiçao are contract cu FC Braşov până la 31 mai. Îşi doreşte să câştige Cupa României, după care va lua o decizie în privinţa viitorului."
Marcel Popescu
director sportiv Steaua

Bonfim, dat afară din vestiar!

Brazilianul Eder Bonfim (foto) a avut o nouă reacţie nervoasă la adresa lui Sorin Cîrţu, în debutul reprizei secunde a meciului cu Pandurii, imediat după ce a fost înlocuit. A fost picătura care a umplut paharul pentru fundaşul dreapta, căruia „Sorinaccio" îi mai întocmise, în ultima lună, nu mai puţin de trei referate de indisciplină! Totuşi, Bonfim n-a fost sancţionat decât o singură dată de către patron, în urma celebrei fugi din cantonament, după meciul cu Oţelul, când brazilianul a fost amendat cu 30.000 de euro.

De această dată, Cîrţu l-a anunţat pe Bonfim că se află la dispoziţia „satelitului" Steaua II până la finalul sezonului. „Am văzut la televizor reacţia lui, cu «hijo di puta». L‑am chemat şi i-am zis: «Băiete, mama mea nu a fost curvă. Dacă eu te-am respectat, respectă-mă şi tu! Eu nu te mai antrenez, s-o facă cine vrea». Şi l-am dat afară din vestiar", a dezvăluit „Sorinaccio".

În aceste condiţii, Cîrţu este nevoit să meargă pe mâna lui Ifeanyi Emeghara ca fundaş dreapta în acest final de sezon, deşi nigerianul nu a mai prins echipa nici măcar la Steaua II. Alte variante ar mai fi Bănel Nicoliţă şi Novak Martinovici, dar nici ei n-au dat randament foarte bun pe acest post.

"N-aţi văzut că Bonfim s-a strâmbat la antrenor când l-a schimbat? Înseamnă că Sorin Cîrţu nu are pic de personalitate."
Gigi Becali
patron Steaua

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite