Sport

articolul anterior articolul urmator

Concluzia scandalului de la hochei: Ministrul Novak e de vină! Explicaţia federaţiei

1
25 May 2022 16:12:23
Autor: Amir Kiarash

La trei săptămâni după Mondialul de la Ljubljana, în care România a fost ciuca bătăilor şi a ajuns în mijlocul unui scandal etnic, Federaţia Română de Hochei a oferit încă o reacţie bizară.

Naţionala României de hochei s-a bucurat, în ultimele săptămâni, de cea mai bună mediatizare de care a avut parte în istoria ei recentă. Nu datorită rezultatelor, care au fost catastrofale şi au trimis-o în al treilea eşalon valoric, ci pentru că jucătorii s-au făcut remarcaţi prin Imnul Ţinutului Secuiesc şi prin apariţia pe gheaţă cu însemnele... Ungariei.
 
În cel mai pur stil românesc, după mult zgomot şi ameninţări pe bandă, Federaţia Română de Hochei s-a spălat pe mâini, în această poveste. Şi a concluzionat că n-are competenţa necesară (!) pentru a dicta sancţiuni, dând vina pe... ministrul Sporturilor, Eduard Novak.
 
Ce scrie în comunicatul federaţiei?
 
*Cu regret s-a constatat o schimbare de atitudine, şi nu pozitivă, atât din partea Ministerului Sportului, cât şi a unora dintre cluburi, procedându-se la instigarea, în principal a jucătorilor. Astfel s-a creat un climat conflictual, care este de natură să rupă echilibrul care exista la nivelul echipei naţionale şi între cluburi.
 
*Nu putem să nu constatăm că acest dezechilibru se datorează şi faptului că a existat şi există o diferenţă clară în ceea ce priveşte modul de alocare a fondurilor pentru construirea infrastructurii atât de necesară pentru desfăşurarea acestei activitităţi sportive.
 
*Astfel, dacă în oraşe precum Bucureşti, Suceava, Iaşi, Constanţa, Buzău nu s-a construit nici măcar un singur patinoar, în Sfântu Gheorghe, Gheorgheni, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc au fost construite patinoare şi urmează a se construi alte 4 (patru) patinoare în aceleaşi localităţi din fonduri CNI (Compania Naţională de Investiţii).
 
*În ceea ce priveşte incidentele cu privire la care Biroul Federal al FRHG a fost sesizat, legate de meciul din data de 8 mai 2022 desfăşurat între reprezentantiva României şi cea a Ungariei în cadrul Campionatului Mondial de Hochei pe Gheaţă 2022 din Slovenia, în esenţă, FHRG nu are competenţa să stabilească dacă este sau nu un ţinut, regiune, imn sau cântec bisericesc.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Daniel.
25.05.2022, 18:13:27

Federatia din cate am citit are 100% dreptate. Daca s-ar construi in jumatate din capitalele de judet, problema ar fi rezolvata de la sine (tot am fi ciuca batailor, dar macar o sa fie nationala formata in majoritate din romani). "În cel mai pur stil românesc" imi place cum Amir incepe sa uite cum in urma cu cativa ani declara cat de mult ii place in Romania si ca nu se mai duce niciodata in Iran. Imbatranesti si crezi ca le stii pe toate :)

+2 (2 voturi)
Modifică Setările