Concluziile Campionatului Mondial de Darts, organizat de România. Cine sunt cei mai buni jucători din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delegaţia României la Campionatul Mondial de Darts FOTO Arhivă personală/Facebook
Delegaţia României la Campionatul Mondial de Darts FOTO Arhivă personală/Facebook

A XXII-a ediţie a Campionatului Mondial de darts sub egida WDF s-a încheiat,  cea mai recentă fiind organizată de Federaţia Română de Darts la Cluj-Napoca.

Acolo, aproximativ 500 de jucători de darts, proveniţi din 53 de ţări de pe tot globul s-au întrecut, în ceea ce a fost cea mai mare competiţie de profil din lume, depăşindu-se recordul precedent, de 41 de participante.

România a fost reprezentată de lotul naţional format din patru jucători şi tot atâtea jucătoare şi, pentru prima dată, a avut echipă de juniori, alcătuită din doi băieţi şi două fete. Cele mai bune rezultate obţinute de România au fost la dublu feminin, clasarea pe locul 17, reuşită de perechea formată din Andreea Brad şi Oana Bîrsan şi la masculin pe echipe, unde România a încheiat în poziţia de lider faza grupelor, asigurându-şi tot locul 17 la această categorie. În clasamentul general, România a ocupat locul 23 la masculin şi poziţia a 29-a la feminin, ambele din 53 posibile.

Podiumul clasamentului general a fost alcătuit, în ordine, din Olanda, Ţara Galilor şi Anglia la masculin şi Anglia, Japonia şi Australia la feminin. Cea mai râvnită titulatură, cea de campion mondial, a fost adjudecată de Darren Herewini (Noua Zeelandă) şi Mikuru Suzuki (Japonia) la simplu, în vreme ce la echipe cea mai bună a fost Ţara Galilor la masculin şi Anglia la feminin. Întreaga listă care cuprinde cei mai buni jucători de darts din lume este disponibilă pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Darts. Evenimentul a fost promovat de Diana Seceleanu PR, iar rezumatul Campionatului Mondial se regăseşte pe site-ul dedicat competiţiei, worldcupdarts2019.com, unde există o colecţie de poze&videouri şi informaţii despre participanţi.

Despre Federaţia Română de Darts

Federaţia Română de Darts a fost înfiinţată în anul 2008 şi a parcurs toate etapele necesare introducerii unei noi ramuri sportive şi recunoaşterea ca federaţie naţională. În tot acest timp, a introdus în circuitul mondial două Open-uri internaţionale şi a organizat Campionatul European de Darts din 2014. Detalii despre competiţiile organizate de Federaţia Română de Darts sunt disponibile pe site-ul oficial şi pagina de Facebook.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite