Ministrul Tineretului şi Sportului transmite condoleanţe familiilor îndoliate după incidentul aviatic din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului şi Sportului, a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor victimelor incidentului aviatic din judeţul Cluj, exprimându-şi speranţa ca răniţii să se recupereze în cel mai scurt timp.

Bănicioiu a precizat că toţi oamenii implicaţi în acest incident, medici, piloţi şi chiar oamenii care au desfăşurat acţiuni de salvare, merită tot respectul şi aprecierea românilor.

"Doresc să transmit, cu toată tristeţea şi compasiunea, condoleanţele mele către familiile celor care au trecut în nefiinţă în urma incidentului aviatic de ieri. Mă alătur de asemenea tuturor celor care îşi pun speranţa că răniţii au depăşit punctul critic şi că se vor recupera cât mai rapid.

Ca medic, nu pot să nu fiu profund emoţionat de gestul celor care şi-au pierdut viaţa încercând să salveze vieţi. Atât piloţii, cât şi medicii ne-au oferit o lecţie despre ce înseamnă să fii în serviciul public până la capăt şi în orice condiţii. Dincolo de a ne asigura că vom face tot posibilul pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete, îmi exprim speranţa că vom înţelege cu toţii de ce aceşti oameni şi colegii lor, medici şi piloţi, merită tot respectul şi preţuirea noastră.

Dumnezeu să-i aibă în pace!", a fost mesajul ministrului Nicolae Bănicioiu remis presei printr-un comunicat.

CITIŢI ŞI:

FOTO EXCLUSIV Tragedia aviatică din Apuseni: Adrian Iovan şi o rezidentă au murit. Medicii din Cluj: ceilalţi cinci răniţi sunt internaţi la Terapie Intensivă. Pilotul Adrian Iovan, aflat la bordul aparatului de zbor care a aterizat forţat, luni, în Munţii Apuseni, a murit. La câteva minute, rezidenta din acelaşi avion a murit. Avionul, care efectua o cursă medicală de la Bucureşti la Oradea, a forţat aterizarea într-o pădure de la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor. La bord se aflau patru doctori, o rezidentă şi doi piloţi, care urmau să aducă în Bucureşti mai multe organe pentru transplant. 

Mărturii din avionul groazei. Unul dintre medicii supravieţuitori: „Ne-am prăbuşit, sunt întins pe pământ, abia respir”. Medicul Valentin Calu, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni în care pilotul Adrian Iovan a murit, a sunat-o imediat după prăbuşire pe directoarea medicală a Spitalului Elias, Dana Safta, şi i-a transmis starea în care se află.

Cine a fost Adrian Iovan, pilotul care a murit în tragedia aviatică din Apuseni. Pilotul Adrian Iovan, în vărstă de 54 de ani, cel care a murit luni seară în urma unui accident de avion din Munţii Apuseni, avea la activ zeci de ani de zbor, fiind unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din România. Adrian Iovan hotărâse cu mai mulţi ani în urmă să efectueze curse private pentru a-şi suplini veniturile.

Cum a găsit un pădurar epava avionului înaintea autorităţilor. Epava avionului prăbuşit în Munţii Apuseni la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor a fost gasită la altitudinea de 1.600 de metri, după mai bine de cinci ore, de către un pădurar, pe numele său Todea Avrămuţ. Acesta, după ce a identificat locul dezastrului înaintea autorităţilor, a direcţionat şi echipajele de urgenţă pentru a acorda primul ajutor răniţilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite