Constantina Diţă, antrenament pentru amatorii de alergare: Vine şi cel mai rapid maratonist român la ora actuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantina Diţă, campioană olimpică în 2008
Constantina Diţă, campioană olimpică în 2008

În România, atât numărul alergătorilor, cât şi cel al curselor stradale, montane sau de trail e în creştere. Aşa că, pe lângă probe de concurs în diferite locaţii, avem şi acţiuni de pregătire la care participă nume uriaşe din atletismul românesc.

În Bucureşti, au alergat mii de oameni în weekend, după cum Adevărul a scris aici, scapând oraşul, măcar pentru câteva ore, de zgomotul maşinilor şi de plouarea aerului. 

Iar sezonul evenimentelor de alergare e abia la început! Luna viitoare, mai precis la data de 18 iunie, revine DHL Carpathian Marathon, la Cheile Grădiştei. Evenimentul se reia după doi ani de pauză din cauza restricţiilor pandemice.

Acum, în pregătirea evenimentului din acest an, organizatorii au anunţat o sesiune de antrenament pentru iubitorii alergării. Aceasta va avea loc, marţi, 17 mai, de la ora 19.00 în parcul Regele Mihai I (Herăstrău). 

Constantina Diţă, campioană olimpică la proba de maraton, dar şi Alexandru Corneschi, campion naţional la proba de maraton – e cel mai rapid maratonist român, la ora actuală, după ce, recent, a terminat cursa de la Hamburg în 2 ore şi 14 minute - vor alerga alături de participanţi şi vor ajuta cu sfaturi de pregătire pentru cursă. 

Traseul gândit e de 7 kilometri, iar ritmul va fi unul lejer. Pot participa toţi cei care sunt înscrişi sau îşi doresc să afle detalii despre DHL Carpathian Marathon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite