Continuă războiul Perez-Ceferin: „Parcă aruncasem bomba atomică“ vs. „Există şanse ca Real-Chelsea să nu se joace!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceferin

Florentino Pérez (74 de ani), preşedintele lui Real Madrid, unul dintre artizanii proiectului Super Ligii Europei, continuă dialogul la distanţă cu şeful UEFA, Aleksander Ceferin.

Scandalul fotbalistic mondial generat de dorinţa mai multor cluburi de pe continentul european de a organiza o competiţie independentă faţă de UEFA s-a mai domolit, însă părţile implicate continuă să trimită săgeţi una către cealaltă.

Florentino Perez, preşedintele Super Ligii Europei, proiect care s-a dezumflat după nici 48 de ore, a acuzat riposta agresivă avută de şeful forului european. "Parcă am fi dat drumul unei bombe atomice. Poate că nu am explicat-o bine, dar nici ei nu ne-au dat posibilitatea să o explicăm. Unii oameni pur şi simplu nu doreau asta. Nu am văzut niciodată o astfel de agresiune din partea preşedintelui UEFA şi a unora dintre autorităţile fotbalistice naţionale. Sunt în fotbal de 20 de ani şi nu am văzut niciodată ameninţări de acest gen. A fost ca şi cum am fi ucis pe cineva. A fost ca şi cum am fi ucis fotbalul. Dar am încercat să muncim ca să salvăm fotbalul", a declarat Perez, conform BBC, citat de news.ro. 

În ciuda reacţiilor vehemente venite din partea oamenilor din fotbal şi a suporterilor, preşedintele celor de la Real Madrid continuă să susţină că proiectul iniţiat de cele 12 cluburi are în continuare şanse de reuşită. "Vom continua să lucrăm. Proiectul este în <standby> (n.r. - în aşteptare). Nu cred că (n.r. - grupările celelalte) au plecat încă. Este clar în contract că nu poţi pleca. Majoritatea persoanelor implicate sunt directori care cunosc această lume”, a mai spus Perez.

La rândul său, Alexander Ceferin a avut un discurs dur la adresa lui Florentino Perez, care acuzase şi lipsa de transparenţă a UEFA şi declarase că şi-ar dori înlocuirea conducătorului sloven. „Asta mă face şi mai dornic să rămân în funcţie. Vrea un preşedinte care să se supună la tot ce spune, care îl ascultă şi face ce i se cere. Eu fac ceea ce cred că este bine pentru fotbalul european şi mondial”, a spus Ceferin, la televiziunea 24UR, citat de Marca..

Chiar dacă iniţial a declarat că nu va lua măsuri împotriva cluburilor rebele, preşedintele UEFA a nu a ratat momentul să insinueze că ar putea exista represalii. Rugat să comenteze afirmaţia lui Jesper Moller, membru în Comitetul Executiv al UEFA, care ceruse ca Manchester City, Real şi Chelsea să fie excluse din competiţie, Ceferin a explicat punctul său de vedere. „Problema este că sezonul a început deja, aşa că deţinătorii de drepturi TV ne-ar cere daune dacă nu am juca semifinalele. Deci şansa ca meciul (Real Madrid - Chelsea) să nu se joace este mică. Dar lucrurile ar putea sta diferit în viitor”, a spus Ceferin, conform gsp.ro. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite