Contra, curajos la Getafe: ce promisiune le-a făcut fanilor unei echipe care n-a mai învins în campionat de 102 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul tehnician al celor de la Getafe a condus, marţi, primul antrenament după care a fost prezentat în faţa jurnaliştilor.

Cosmin Contra a condus, marţi dimineaţă, prima şedinţă de pregătire a celor de la Getafe, în calitate de antrenor, cu entuziasmul unui om căruia i s-a îndeplinit un vis. „Guriţă“ a vorbit cu noii săi elevi cărora li s-a adresat într-o spaniolă curată, s-a împlicat energic în antrenament şi a lăsat senzaţia că savurează fiecare moment petrecut pe teren.

După ce a pus punct şedinţei, una la care au asistat şi câţiva români stabiliţi în Spania, tehnicianul de 38 de ani a apărut într-o conferinţă de presă. Cu acest prilej a fost prezentat, oficial, ca noul antrenor al echipei unde a jucat între 2006 şi 2010.

„Vom câştiga, jucând ofensiv“

Fostul principal al Petrolului a insistat că nu va avea nevoie de o perioadă de adaptare, întrucât cunoaşte foarte bine clubul. 

„Mulţumesc preşedintelui de la Getafe pentru oferta pe care mi-a făcut-o. Aici, cunosc pe toată lumea, de la grădinar la preşedinte. Sunt sigur că muncind mult o să scăpăm de retrogradare. Sper ca vineri stadionul să fie plin ca pe vremea când eram jucător. Pot să promit că vom avea o echipă cu mult suflet, care va lupta până la ultima suflare. Jucătorii au probleme la capitolul încredere pentru că n-au câştigat de mult timp. Dar de vineri vă fi o alta imagine a echipei“, a declarat Contra într-o conferinţă transmisă în România de Digi Sport.

Are aşteptări mari de la Marica

Noul antrenor al celor de la Getafe a recunoscut că Ciprian Marica (18 meciuri şi 2 goluri în La Liga) ar trebui să facă mai mult pentru formaţia din periferia Madridului. „N-am avut timp să vorbesc cu Marica, dar până vineri voi avea timp. El nu şi-a arătat încă adevarata valoare. Eu cred şi ştiu că poate mult mai mult şi că va arăta mult mai mult“, a declarat Contra.

102 zile fără victorie

Getafe n-a mai învins în La Liga de la 29 noiembrie, când s-a impus, acasă, 1-0, cu Levante. De atunci au trecut 102 zile, perioadă în care noua echipă a lui Contra a bifat patru remize şi opt înfrângeri, ajungând pe locul 16 din 20, la un punct de retrogradare.

Preşedintele Angel Torres Sanchez speră că sosirea lui Contra va aduce şi prima victorie după mai bine de trei luni. „Aveam un acord cu Cosmin Contra de ceva vreme şi urma ca după ce îşi termină contractul în România să vină să antreneze Getafe. A trebuit să grăbim lucrurile din cauza rezultatelor slabe. Eu am încredere în Cosmin. Începând de vineri sper să începem să câştigăm meciuri“, a declarat preşedintele celor de la Getafe.

600

de mii de euro va fi salariul stagional al lui Contra la Getafe, echipă cu care a semnat până la finalul sezonului 2016-2017.

Primele cinci meciuri ale lui Getafe cu Contra

*Getafe – Granada (vineri, ora 22.00, Digi Sport)

*Athletic Bilbao – Getafe

*Getafe – Villarreal

*Valencia – Getafe

*Elche - Getafe

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite