Contraperformanţă ruşinoasă pentru Irina Begu în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Begu a bifat o nouă contraperformanţă săptămâna aceasta, fiind eliminată în runda inaugurală a turneului de la Taşkent, acolo unde pornea ca principal favorită.

Begu a fost învinsă de sportiva ucraineană Katerina Kozlova, numărul 119 mondial, scor 6-3, 6-2, într-o oră şi 16 minute, părăsind competiţia pe care a câştigat-o în 2012. Din păcate, înfrângerea din Uzbekistan, unde nu participă nume mari ale tenisului mondial feminin, nu face decât să confirme anul slab pe care îl are Irina, care a ajuns în afara Top 50 WTA. Practic, Begu a fost eliminată de 11 ori în turul I al turneelor la care a participat în acest an. Adică aproape la jumătate din competiţiile la care a luat startul, în total acestea fiind 23. În restul competiţiilor ea a fost învinsă în turul secund – în 7 turnee - în turul al treilea - trei turnee - iar de două ori a ajuns în semifinale (Shenzhen şi Istanbul).

Patru eliminări ruşinoase
Eşecul din faţa ucrainiencei Katerina Kozlova nu este singura înfrângere a Irinei în faţa a unei adversare mult mai slab cotate. Anul acesta, ea a mai pierdut de trei ori la sportive clasate dincolo de prima sută a ierarhiei.  Cea mai ruşinoasă înfrângere este cea de la Wimbledon, unde Begu a pierdut la locul 204 WTA, britanica Katie Swan. Şi la Bucureşti, ea a avut un eşec surprinzător, cu Ons Jabeur, locul 123 în lume, în vreme ce la Istanbul a fost eliminată de Pauline Parmentier, locul 122 mondial.                                                                                                                                                                                                              
A schimbat antrenorii
De la turneul de la Roland Garros şi până la cel de la US Open, Irina Begu a bifat numai înfrângeri, având o serie incredibilă de insuccese. Din acest motiv, după ce a fost eliminată şi de la ultimul Grand Slam al anului, unde a ajuns doar până în turul secund, BEgu a decis să schimbe antrenorii pe care i-a avut alături în ultimii ani. "Nu mi-a fost uşor să iau această decizie, însă după 5 ani de colaborare am decis să închei un capitol din viaţă mea. Au fost 5 ani extraordinari, cu multe reuşite şi cu atingerea obiectivelor propuse. Vreau să le mulţumesc băieţilor Artemon Apostu Efremov şi Adrian Cruciat pentru devotamentul lor, prietenia şi profesionalismul de care au dat dovadă. Voi păstra întotdeauna o relaţie specială cu ei şi le doresc din suflet mult succes în noile colaborări", a precizat Begu pe 6 septembrie. După cum se observă însă, şi fără cei doi lucrurile merg rău pentru Begu, jucătoare care în urmă cu doi ani ocupa locul 22 în lume, poziţia maximă a carierei.


800.000 dolari în 2018
În ciuda acestui parcurs slab din 2018, în care Begu a bifat un singur success notabil, eliminind-o pe Jelena Ostapenko, la Madrid, din punct de vedere financiar lucrurile nu stau chiar dezastruos pentru Irina. Anul în curs i-a adus 801.207 dolari de la turneele la care a jucat, atât la simplu cât şi la dublu. În total, sportive de 28 de ani a ajuns la 4.650.938 dolari câştigaţi din tenis, fiind pe locul 4, după Simona Halep, Monica Niculescu şi Sorana Cârstea în topul jucătoarelor din România cu cele mai mari câştiguri din tenis.


Turnee la care Begu a fost eliminată în primul tur:

Tashkent        2-6, 3-6 cu Katerina Kozlova (Ucraina)
New Haven    1-6, 2-6 cu Daria Gavrilova (Australia)
Cincinnati       6-4, 3-6, 3-6 cu Anja Tomljanovici (Australia)
Montreal         3-6, 6-1, 5-7 cu Ashleigh Barty (Australia)
Bucureşti         1-6, 2-6 cu Ons Jabeur (Tunisia)
Wimbledon      2-6, 2-6 cu Katie Swan (Marea Britanie)
Eastbourne      2-6, 2-6 cu Camila Giorgi (Italia)
Nurnberg          4-6, 3-3 retrasă cu Johanna Larsson (Suedia)
Miami               1-6, 1-6 cu Danielle Collins (SUA)
Doha                2-6, 4-6 cu Samantha Stosur (Australia)
Hobart             3-6, 2-6 cu Monica Niculescu (România)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite