Contratimp contra coronavirus: primul pugilist român calificat la Tokyo 2020, după un turneu anulat la jumătatea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Gîrleanu este primul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivul român a tras cu adevărat un loz câştigător, având în vedere faptul că turneul preolimpic de la Londra la care a evoluat s-a anulat la scurt timp după prima sa luptă.

Cosmin Gîrleanu a obţinut biletul pentru Tokyo 2020 la categoria 52 kg, luni seară, într-un concurs care s-a transformat rapid într-o cursă contracronometru contra măsurilor impuse de Guvernul britanic pentru a limita răspândirea coronavirusului. Turneul preolimpic s-a anulat după trei zile de competiţie, luni autorităţile permiţând desfăşurarea meciurilor fără spectatori. Calificările pentru Tokyo ar urma să se reia în luna mai.

Sportivul român a fost printre norocoşii boxeri care au apucat să intre în ring, iar victoria cu 3-0 la puncte în faţa lui Rufat Huseinov, din Azerbaidjan, care l-a calificat în sferturile turneului de la Londra, i-a asigurat şi calificarea la Jocurile Olimpice, anunţă Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

România a fost prezentă cu nouă sportivi la turneul preolimpic de box din Marea Britanie. Doi pugilişti - Eric Tudoar (cat.69 kg) şi Sorin-Mihai Caliniuc (cat. 75 kg) au pierdut în runda inaugurală, în timp ce Andrei Arădoaie, un alt sportiv cu pretenţii la calificarea olimpică, la categoria 81 kg, şi Maria Claudia Nechita (57 kg) nu au mai apucat să intre în ring, meciurile lor decisive pentru calificarea la Jocurile Olimpice fiind programate iniţial pentru ziua de marţi.

Toţii membrii delegaţiei României revin în ţară marţi şi vor intra în izolare pentru următoarele 14 zile, conform regulilor impuse în prezent de statul român.

În acest moment, numărul sportivilor români calificaţi la Jocurile Olimpice a ajuns la 59, potrivit COSR. România a calificat la Tokyo 2020 sportivi la atletism, baschet, box, canotaj, ciclism, fotbal, gimnastică artistică, înot, kaiac-canoe, lupte, tenis de masă şi tir sportiv.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite