Coronavirusul ţine cu Craiova: Cum a devenit pandemia aliatul oltenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Respectând normele sanitare, Bergodi şi elevii săi au fost feriţi, deocamdată, de coronavirus
Respectând normele sanitare, Bergodi şi elevii săi au fost feriţi, deocamdată, de coronavirus

Pandemia de coronavirus lucrează pentru Craiova! Pe lângă faptul că această criză sanitară s-a dovedit a fi de bun augur pentru olteni, care au ieşit metamorfozaţi din perioada de izolare, acum COVID-19 loveşte şi în rivalii lor la titlu!

Concret, în weekend, clujenii au fost scoşi din ritm şi obligaţi să nu mai joace, după ce Alexandru Păun (25 de ani) a făcut febră, iar testul efectuat a arătat că are coronavirus. 

Cu un jucător bolnav în lot, potrivit protocoalelor sanitare, ardelenii au fost condamnaţi la izolare, neavând nici măcar dreptul de a se antrena. Iar, ieri dimineaţă, problemele lor s-au agravat. Testele efectuate duminică au relevat că mai sunt cinci bolnavi, în cadrul lotului:

*Grzegorz Sandomierski (portar, 30 de ani)

*Damjan Đokovići (mijlocaş, 30 de ani)

*Cristian Moldovan (antrenor cu portarii)

*Cristian Dragota (preparator fizic)

*Costin Curelea (antrenor secund)

Singura consolare a clujenilor e că cei enumeraţi mai sus sunt asimptomatici şi nu acuză vreun disconfort fizic. Asta spre deosebire de Păun, căruia, iniţial, i-a fost rău, având febră 38 de grade Celsius. Din fericire, şi mijlocaşul campioanei şi-a mai revenit, între timp, fiind dus cu ambulanţa la Cluj, unde va fi ţinut în izolare.

I-au pierdut şi pe Golofca şi Petrilă!

Luni seară, site-ul gsp.ro a venit cu o altă informaţie devastatoare pentru CFR, neconfirmată însă oficial! Potrivit sursei citate, ar fi fost depistaţi cu COVID-19 goalkeeper-ul Cristi Bălgrădean (adus de la FCSB pentru sezonul viitor), mijlocaşii Claudiu Petrila şi Cătălin Golofca, preparatorul Bogdan Aldea şi kinetoterapeutul Radu Pralea!

Au rămas fără doi oameni de bază pentru ofensivă

Potrivit protocoalelor sanitare, toţi cei depistaţi cu noul coronavirus trebuie să fie izolaţi minimum 14 zile. Ceea ce înseamnă că Dan Petrescu a pierdut trei jucători (Păun, Sandomierski şi Đokovići) pentru finalul play-off-ului. Iar asta, dacă nu apar alte cazuri, în urma testelor pe care ardelenii le vor efectua, în această săptămână!

Dintre cei trei fotbalişti trecuţi în izolare, Păun şi Đokovići erau oameni de bază pentru ardeleni. Primul avea şapte goluri, în acest sezon de Liga I, iar Đokovići a adunat două goluri şi şapte pase decisive, în 35 de apariţii, în toate competiţiile.

Există, totuşi, o rază de speranţă în privinţa lui Damjan Đokovići! Luni seară, s-a aflat că testul lui ar fi fost neconcludent, urmând a fi repetat. Aşadar, fotbalistul mai are o şansă de a juca pe acest final de sezon, dacă va avea rezultat negativ.

Ce urmează? O posibilă altă amânare

În acest moment, data indicată pentru reprogramarea meciului FCSB - CFR e 28 sau 29 iulie. Problema e că, dacă vor mai apărea cazuri de coronavirus, în lotul CFR-ului, trebuie amânată şi confruntarea din weekend cu Botoşani, programată pentru 26 iulie, la Cluj. Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) monitorizează situaţia, înainte de a lua o decizie.

„Au venit rezultatele testelor de la CFR Cluj. În acest moment, avem alte cinci cazuri, în cadrul echipei (n.r. - alături de Adrian Păun). E vorba despre doi jucători şi trei membri ai staffului tehnic. Ei au fost izolaţi, la fel ca restul lotului, iar următoarea testare e programată joi. În funcţie de rezultatele de atunci, vom lua deciziile care se impun. Pentru moment, nu luăm în discuţie amânarea partidei cu FC Botoşani. Aşteptăm retestarea de joi şi vedem atunci. Oricum, situaţia de azi nu modifică data meciului FCSB - CFR Cluj, acesta rămâne în continuare să se dispute pe 28 sau 29 iulie“, a declarat secretarul general LPF, Justin Ştefan.

Ultima oră: Şi la Craiova a apărut un caz!

Craiova şi-a ameninţat jucătorii cu amenzi de 20.000 de euro dacă se îmbolnăvesc cu COVID-19, după ce noul coronavirus a distrus loturile celor de la Dinamo şi CFR Cluj.

Degeaba însă! Coronavirusul nu se sperie de amenzi! Dovadă că şi în lotul oltenilor a apărut primul caz confirmat. Ce-i drept, nu printre jucători, ci în rândul unui membru din stafful administrativ, după cum a dezvăluit, luni seară, conducerea clubului din Bănie printr-un comunicat.

Ce scrie în comunicatul celor de la CS U Craiova?

*Din păcate, în urma testului COVID-19 efectuat astăzi, un membru al staffului tehnic a fost depistat pozitiv, în timp ce un alt membru al staffului este cu rezultat neconcludent.

*Întreg lotul de jucători şi restul staffului tehnic - negativi.În cursul zilei de mâine va fi efectuată ancheta epidemiologică a DSP Dolj şi vom cunoaşte paşii ce trebuie urmaţi.

Cu cine mai au de jucat cele două rivale la titlu

CS U Craiova

*Etapa a 9-a (deplasare): Astra

*Etapa a 10-a (acasă): CFR

CFR Cluj

*Etapa a 8-a (deplasare): FCSB

*Etapa a 9-a (acasă): Botoşani

*Etapa a 10-a (deplasare): Craiova 

Liga I, program

Play-off, etapa a 8-a

Vineri

Gaz Metan - Astra 0-4

Sâmbătă

FCSB - CFR amânat

Duminică

Botoşani - Craiova 0-2

Clasament

1. CS U Craiova 8 7 0 1 16-11 44

2. CFR Cluj 7 4 2 1 11-6 40

3. Astra 8 3 3 2 12-8 33

4. Botoşani 8 1 3 4 6-10 29

5. FCSB 7 1 3 3 12-12 28

6. Gaz Metan 8 0 3 5 4-14 25

Play-out

Etapa a 10-a

Vineri

Clinceni - Voluntari 2-1

Sâmbătă

Hermannstadt - Sepsi 2-2

Duminică

Chindia - Dinamo amânat

Luni

Poli Iaşi - Viitorul 1-1

Clasament

1. Viitorul 10 5 4 1 20-10 39

2. Clinceni 10 6 0 4 10-15 29

3. Voluntari 10 5 3 2 12-6 28

4. Sepsi 10 2 5 3 15-15 28

5. Hermannstadt 9 4 3 2 12-12 28

6. Poli Iaşi 10 3 2 5 12-11 23

7. Dinamo 7 1 1 5 5-9 21

8. Chindia 8 1 1 6 3-11 17

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite