Sport

articolul anterior articolul urmator

COSR a decis suspendarea finanţării FR Schi-Biatlon. Ania Caill tot nu va merge la Jocurile Olimpice de la Beijing

6
27 Jan 2022 17:17:10
Autor: Nicolae Ion
Ania Caill
Ania Caill

Comitetul Executiv al COSR a decis, joi, cu majoritate de voturi (un vot împotrivă şi o abţinere), într-o şedinţă mixtă, cu prezenţă fizică şi online, suspendarea finanţării Federaţiei Române de Schi-Biatlon.

Raportul va avea ca obiectiv principal protecţia sportivilor şi a imaginii entităţilor care aparţin Mişcării Olimpice, urmând a fi supus analizei comisiilor de specialitate ale COSR şi spre aprobare Comitetului Executiv al COSR, a precizat forul pe pagina oficială de Facebook, mesaj preluat de news.ro. Prin excepţie, Comitetul Executiv COSR a hotărât să menţină finanţarea programelor pentru participarea la JO Beijing 2022 şi FOTE Vuokatti 2022. Federaţiile sportive naţionale sunt singurele care pot nominaliza sportivi eligibili pentru participarea la JO, iar COSR, în conformitate cu prevederile Chartei Olimpice, nu poate accepta sau refuza un loc cotă pentru JO fără acordul acestora. În cazul locului cotă refuzat pentru lotul de schi alpin a României la JO Beijing 2022, COSR nu a primit nici o nominalizare din partea FR Schi-Biatlon.
Federaţia Română de Schi Biatlon a refuzat un loc suplimentar la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, obţinut la schi alpin de Ania Caill, a susţinut sportiva săptămâna trecută, pe Facebook. În replică, secretarul general al FR Schi-Biatlon, Puiu Gaspar, a declarat, miercuri, că locul-cotă primit de România pentru JO de la Beijing a fost unul nenominal şi s-a renunţat la el deoarece nu exista niciun sportiv acreditat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Costica Sandu
27.01.2022, 17:59:48

Where there is a wil , there is a way. Bagati si la asta mic in echipa la el ca poate aduce medalie la noi si nu avem oricum prea multe. Daca nu si nu , poate vorbim la Buda-pest sa ieie la ea si cine stie ce rezultat la ei o face ca dupa aia ne roadem unghiile la noi si demitem ministru sportului ca de la bicicleta la schi e cale mai lunga decat de la tenis la oina . Amin si Doamne ajuta!

+2 (4 voturi)
mircea miricioiu
27.01.2022, 18:51:51

cand tratezi o federatie nationala, alimentata din banii statului, ca pe propria mosia, condus de orgolii prostesti, trebuie sa pleci. poate chiar ar fi necesara o schimbare in legislatie iar astfel de hotarari sa se ia intr-un cadru mai larg care astfel sa cuprinda si oameni seriosi, competenti, obiectivi, nu numai hahalere interesate de dirijarea banilor in cine stie ce interese si de (de)favorizarea unora si altora.

+6 (8 voturi)
Rammstein
27.01.2022, 22:28:01

Ce atata tevatura cu aceastra Caill invatata sa calatoreasca pe banii nostri?... Ne-a mai "reprezentat" de doua ori la olimpiada si a iesit pe ultimul loc! In rest, ca o fi adunat si ea ceva punctaj pe la nu stiu ce competitii obscure, asta nu-i da dreptul sa ia locul unor sportive din tanara generatie DIN TARA! Puteti sa va documentati putin, daca tot se scrie atata despre ea, si o mai faceti si dvs..? Sa vedem si noi un articol cu medaliile si laurii cuceriti de aceasta persoana pentru Romasnia, careia ii e atat de "dedicata"... Daca era mare valoare, concura sigur pentru tara in care traieste. Asa, face si ea presiuni unde stie ca are sansa de a calatori si concura gratis la nivel inalt..!

-6 (10 voturi)
igurel desf
28.01.2022, 00:30:02

da-ne tu documentatia, nu de alta, dar minti cu nerusinare. de ce generatie tanara aberezi cand ea are 26 de ani si mai poate concura lejer 10 ani? Sportivele care nu au rezultate? am inteles. ania este sponsorizata, dar nu de Romania sau statul roman sau federatia romana de ski. de asemenea ea are cele mai bune rezultate, de pe departe, dintre toti schiorii romani la disciplinele la care participa. drept dovada ca a castigat un loc la Olimpiada. castigat, nu atribuit.

+4 (6 voturi)
Rammstein
28.01.2022, 03:39:08

Strugurel desfigurat :)) ... i-am cerut autorului sa scrie despre medaliile si laurii cuceriti de aceasta persoana pentru Romania, si tu-mi ceri mie documentatia...? Eu am reprodus ce au afirmat in presa autoritatile romane. Nu lucrez la ziarul Adevarul. Sa se documenteze cei care lauda in mod repetat un sportiv, si-l considera vrednic sa ne reprezinte din nou la olimpiada, daca stiu despre ce vorbesc. :))

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările