COSR a invocat ajutorul Divinităţii pentru olimpicii României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ProSport | Olimpicii României, alături de oficialii sportului românesc, la prezentarea lotului olimpic pentru Londra
ProSport | Olimpicii României, alături de oficialii sportului românesc, la prezentarea lotului olimpic pentru Londra

Aseară, la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a avut loc prezentarea tuturor sportivilor români care vor participa la Jocurile Olimpice de la Londra. La eveniment au fost prezenţi, pe lângă olimpici, preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, conducătorii federaţiilor olimpice, membri ai COSR şi chiar un preot, care s-a rugat pentru reuşita României la Olimpiada londoneză.

Ceremonia a durat aproximativ 30 de minute, timp în care toţi olimpicii României au fost prezentaţi în faţa presei, dar şi a oficialilor sportului românesc. De asemenea, sportivii au fost binecuvântaţi de  părintele Ioan Iordache, trimisul Patriarhului Daniel, care s-a rugat pentru obţinerea unor rezultate bune de către atleţi la Londra. Mai mult, olimpicii au primit şi o iconiţă cu „Ştefan cel Mare”, care să le poarte noroc la Olimpiadă.
La eveniment a fost prezent şi preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, care i-a încurajat şi el pe români, urându-le succes. Premierul Victor Ponta nu a mai ajuns la ceremonie, cu toate că a promis ca va fi prezent. Mesaje de încurajare au venit şi din partea preşedintelui COSR, Octavian Morariu, care a invocat şi sprijinul Divinităţii pentru olimpicii români. 
Pe lângă cei 103 sportivi care ne vor reprezenta la Londra, şi cei 58 de oficiali au primit ieri seară onorul din partea COSR.
Spre finalul evenimentului, atleţii au rostit jurământul olimpic prin vocea Ana Mariei Brânză. „În numele tuturor concurenţilor, promit că vom lua parte la aceste Jocuri respectând şi urmând regulile ce le conduc, dedicându-ne unui sport fără dopaj şi fără droguri, în adevăratul spirit al sportivităţii, pentru gloria sportului şi onoarea echipelor noastre”, au murmurat toţi sportivii prezenţi la ceremonie.
În final, artista Nicola a interpretat imnul României pentru Jocurile Olimpice „Români de succes ”, compus special pentru sportivii noştri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite