COVID-ul loveşte iarăşi fotbalul românesc: Meci amânat după un nou caz apărut la o echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Badea, antrenor FC Argeş
Ionuţ Badea, antrenor FC Argeş

Primele două ligi s-au reluat - ce-i drept, eşalonul secund fiind „măcelărit de FRF -, dar sunt lovite, periodic, de partide amânate din cauza coronavirusului.

Bilanţul partidelor afectate de pandemie se ridică la patru. Liga I a debutat, la jumătate lunii iunie, cu două meciuri care au fost reprogramate: Dinamo - Chindia şi Craiova - Botoşani. Atunci, infectaţi au fost magazinerul roş-albilor şi doctorul moldovenilor. Amândoi asimptomatici, au fost izolaţi în spital, însă testele efectuate la nivelul celor două echipe au arătat că bolnavii n-au transmis infecţia către cei din cadrul lotului.

Săptămâna trecută, povestea s-a repetat, de această dată, la nivelul primelor două ligi. Mai întâi, a fost amânat Petrolul - UTA, din prima etapă a play-off-ului ligii secunde. Asta deoarece, şase jucători ai prahovenilor, plus magazinerul au fost depistaţi cu COVID-19. Iar în Liga I, Viitorul - Clinceni s-a disputat cu o zi întârziere, deoarece şase jucători ai gazdelor au avut teste invalide şi a fost nevoie de repetarea lor.

Astăzi, Federaţia Română de Fotbal (FRF), care organizează liga a doua, a anunţat, oficial, amânarea partidei FC Argeş - CS Mioveni, din etapa a doua a play-off-ului. Meciul ar fi trebuit să se joace, diseară, de la ora 20.00. Motivul deciziei? Un angajat al clubului FC Argeş, un maseur, a avut test pozitiv pentru coronavirus.

Ce scrie în comunicatul FRF?

Departamentul de competiţii al Federaţiei Române de Fotbal a amânat meciul programat iniţial azi, 14 iulie, de la ora 20:00. Meciul va fi reprogramat în prima dată disponibilă. Decizia a fost luată având în vedere discuţiile avute cu reprezentanţii celor 6 formaţii implicate în play-off-ul Ligii 2, în cadrul unei videoconferinţe ce a avut loc înainte de startul play-off-ului, pentru a stabili modul de acţiune pe mai multe scenarii posibile. DSP Argeş a demarat o anchetă epidemiologică la clubul din Piteşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite