COVID-ul schimbă regulamentul de fotbal. Ce decizie a luat forul care decide modificările celui mai popular sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbal cu tribune goale în vremea coronavirusului partida din Champions League dintre Valencia CF şi  Atalanta pe stadionul Mestalla din Valencia FOTO Guliver / Getty Images

Acuzată deseori ca este prea puţin flexibilă şi excesiv de conservatoare, IFAB, organizaţia care are putere decizională în privinţa modificărilor regulilor fotbalului, pare să îşi fi schimbat atitudinea, după apariţia pandemiei care afectează întreaga planetă.

Astfel, Comitetul IFAB (International Football Asociation Board) a anunţat că se vor putea efectua câte 5 schimbări pe meci şi în sezonul urmator, decizie motivată de faptul că "este foarte probabil ca starea de sănătate a jucatorilor să fie pusa în pericol şi în 2021". În urma acestei hotărâri, echipele vor putea face cinci schimbări în toate competiţiile până pe 31 iulie 2021 şi în toate competiţiile internaţionale ce vor avea loc în iulie şi august 2021.

Măsura de a creşte numărul schimbărilor pe care o echipa le poate face pe parcursul unui meci a fost luată pe 8 mai 2020 şi a fost justificată de IFAB prin intenţia de a diminua nivelul de munca al jucătorilor. Modificarea iniţială a fost o recomandare pentru competiţiile care se termina în 2020, conducătorii IFAB extinzând acum perioada valabilităţii pentru această nouă reglementare.

Implementarea finală aparţine federaţiilor naţionale, fiecare ţară fiind liberă sa decida daca vrea sau nu să continue cu regula celor 5 schimbări pe meci şi în urmatoarea stagiune.

Decizia de a prelungi perioada în care se aplică regula celor 5 schimbari a fost luată de IFAB după un studiu privind impactul pe care l-a avut COVID-19 asupra competiţilor fotbalistice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite