Craiova îl aduce pe Piţurcă pe bancă la un meci uriaş: Când va debuta fostul selecţioner la formaţia din Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu siguranţă, „Ion Oblemenco“ va fi o arenă arhiplină la partida care va marca revenirea lui Victor Piţurcă în fotbal.

Previziunile „Weekend Adevărul“ pentru actualul sezon competiţional se confirmă una după alta! Într-o analiză publicată înainte de startul campionatului, am scris că:

*FCSB n-are nicio şansă la titlu.

*Dinamo va ajunge la retrogradare.

*CFR Cluj şi Viitorul se vor lupta pentru titlu.

Iar în privinţa celor de la CS U Craiova, am intuit eşecul numirii lui Corneliu Papură în funcţia de antrenor: „Problema oltenilor e că pe bancă se află Corneliu Papură, antrenor în care patronul Mihai Rotaru are mare încredere. Papură însă şi-a arătat nivelul la finalul play-off-ului, atunci când l-a înlocuit pe Devis Mangia. Au urmat şase partide oficiale dintre care patru au fost pierdute, motiv pentru care CS U Craiova a ratat podiumul, terminând pe 4. Dacă Papură va rămâne în funcţie - e greu de crezut că va rezista până la finalul campionatului - oltenii îşi pot lua, din nou, gândul de la podium“.

La 42 de zile de la primul meci oficial al sezonului, finanţatorul oltenilor, Mihai Rotaru, s-a prins şi el că a făcut o alegere greşită, atunci când l-a lăsat pe antrenorul Corneliu Papură de capul său pe bancă. Pentru a încerca salvarea unui sezon ce poate fi compromis în scurt timp, Rotaru a recurs la o mutare spectaculoasă: l-a convins pe Victor Piţurcă (63 de ani) să vină la club în funcţia de manager general!

„Ca manager al Universităţii Craiova, Victor Piţurcă va conduce echipa de pe banca tehnică şi va coordona strategia clubului pentru cel puţin 3 ani“, a fost anunţul făcut de site-ul oficial al clubului, însoţit de o imagine în care se vede cum Piţi semnează contractul cu Craiova.

Papură, principal în acte, secund în realitate

Chiar dacă oltenii nu spun nimic în scurtul lor comunicat despre Corneliu Papură, e clar că venirea lui Piţurcă înseamnă retrogradarea actualului principal. Papură va rămâne antrenor în acte, însă, neoficial, va fi secundul lui Piţurcă.

Astfel, fostul selecţioner îşi face revenirea în lumea fotbalului după o pauză de trei ani. Până să bată palma cu Rotaru, Piţi a lucrat ultima dată în Arabia Saudită, la Al-Ittihad Jeddah. A încheiat socotelile cu formaţia saudită, în 2016, fără să fi obţinut vreun rezultat notabil.

Scandal colosal la ultimul mandat în Bănie

Piţurcă s-a întors acum la Craiova, oraşul unde s-a format ca jucător. El a antrenat Universitatea în două mandate: în 1994-1995 şi în 2010. Acum nouă ani, el a fost convins de Adrian Mititelu să preia echipa. Colaborarea a fost însă una de scurtă durată – 14 meciuri, 6 victorii, 2 egaluri, 6 înfrângeri – şi s-a încheiat cu un scandal-monstru.

Debutează cu FCSB?

În mod normal, Piţi ar fi putut sta pe bancă în etapa din weekend, când oltenii vor întâlni Astra. Cei de la prosport.ro susţin însă că fostul selecţioner a convenit cu Mihai Rotaru ca debutul său să aibă loc peste vreo trei săptămâni.

Dacă acest scenariu se va adeveri, Papură va conduce Craiova la meciurile cu Astra şi cu Voluntari. Apoi, Liga I va lua o pauză pentru meciurile echipelor naţionale, urmând să se reia în weekendul din 13-15 septembrie. Atunci, e programată confruntarea Craiova – FCSB, meci în care Piţi ar urma să ia loc pe banca oltenilor.

3 trofee a câştigat Victor Piţurcă în calitate de antrenor, toate cu Steaua: un titlu (2000-2001), o Cupă a României (1991-1992) şi o Supercupă (2001).

Cariera antrenorului Victor Piţurcă

Club Mandat

Steaua Martie – Iunie 1992

„U“ Craiova Iulie 1994 – Iunie 1995

România U-21 Iunie 1996 – Mai 1998

România Iunie 1998 – Decembrie 1999

Steaua Iulie 2000 – Iunie 2002

Steaua Octombrie 2002 – Iunie 2004

România Decembrie 2004 – Aprilie 2009

Steaua Iunie 2010 – August 2010

„U“ Craiova August 2010 – Ianuarie 2011

România Iunie 2011 – Octombrie 2014

Al-Ittihad Octombrie 2014 – Iulie 2015

Al-Ittihad Decembrie 2015 – Iulie 2016

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite